Hirdetés

Itt a javítás az új Radeon meghajtó tuningfelületének hibájára

A tegnapi nap számoltunk be arról, hogy az AMD új meghajtója tuning mellett nem jól szabályozza a Radeonok ventilátorát, így az OverDrive felületet, vagy bármilyen más alternatív tuningprogramot aktívan használó felhasználók arra lehettek figyelmesek, hogy a ventilátor fordulatszáma terhelés mellett is alacsony marad.

Bár az OverDrive felület működésére az AMD sosem vállalat semmilyen garanciát, de alapvetően ez egy opcionálisan aktiválható finomhangolási lehetőség a felhasználóknak, amennyiben elfogadják, hogy a beállítások módosításával megszűnik a termék működésére vonatkozó garancia. Az AMD három hibát orvosolt a meghajtó tuningfelületen belül. Ezek közé tartozik, hogy aktív OverDrive tuningfelület mellett a manuális ventilátorprofil újraindításkor, illetve az alkalmazásokból való kilépéskor nem aktiválódik önállóan, illetve OverDrive alaphelyzetbe állítása most már minden szituációban működik, így a tuningmentes alapbeállítások tényleges aktiválásához, illetve a felület funkcionális kikapcsolásához nem kell újratelepíteni a meghajtót.

Az OverDrive tuningfelület
Az OverDrive tuningfelület

Aki nem használja az OverDrive felületet, illetve nem is tuningol, annak továbbra is megfelelő az előző, WHQL aláírású meghajtó, mivel a fentebb linkelt hírben részletezett ventilátorprobléma rendeltetésszerű használat során nem jelentkezik. Viszont az új, béta állapotú eszközillesztő más, főleg játékok futtatására vonatkozó problémákat is orvosol, tehát esetlegesen megéri telepíteni.

A harmadik féltől származó tuningprogramok használatakor továbbra is lehetnek hibák, de ezekre az adott alkalmazás fejlesztője tud, illetve fog majd megoldást kínálni. Éppen ezért, ha bárki gondokat tapasztal tuning során, akkor érdemes megfontolni ezek letörlését, helyette a beépített OverDrive felület használatát. Ha a specifikus gondot az adott tuningprogram fejlesztője megoldotta, akkor vissza lehet telepíteni az alkalmazást.

A Radeon Software Crimson Edition 15.11.1-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés