Hirdetés

Csendben befutott a Radeon HD 7730M is

Nemrég írtunk az AMD új mobil Radeonjairól, melyek eredetileg öt termék formájában debütáltak, de most egy hatodik megoldás is csatlakozik a starthoz. A Radeon HD 7730M az új generációs termékskála leglassabb és egyben legolcsóbb megoldása lesz, ám ez a modell is a Cape Verde cGPU-ra épül, melynek a 7700M-es sorozat esetében Chelsea a mobil kódneve. A lapkában 512 darab aktív shader részelem található 32 darab textúrázó csatorna és 16 blending egység mellett. A memóriavezérlő is 128 bites maradt, amire 1 vagy 2 GB kapacitású VRAM kerülhet. A Radeon HD 7750M-hez képest azonban itt kerül elő a változás, ugyanis a Radeon HD 7730M GDDR5 memóriák helyett GDDR3 szabványú lapkákra épít, melyek effektív 1800 MHz-en üzemelnek.


[+]

Az új termék magórajele 575 és 675 MHz között lehet, és erről a paraméterről a notebook gyártója dönthet. Természetesen a Radeon HD 7730M is megkapja az új generációs termékcsaládra jellemző szolgáltatásokat, melyekről részletesen beszámoltunk keddi cikkünk második oldalán.

Az AMD Radeon HD 7730M a korábban bejelentett termékekkel egyetemben már rendelhető, így hamarosan a notebookokban is feltűnhet. Mivel ez a megoldás lesz a legolcsóbb, így valószínű, hogy a gyártópartnerek körében is ez lesz a legkedveltebb.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés