Hirdetés

Befutott a játékosoknak szánt Radeon memória

Az AMD még 2011 végén döntött úgy, hogy beszállnak a memóriapiacra. A vállalat elsősorban az OEM-ek számára hozott kedvező döntést, hiszen egy helyről megoldhatták a cégek a gépek legfőbb komponenseinek vásárlását, és sokszor ez a tesztelés szempontjából is kedvezőbb. Az AMD azonban úgy gondolta, hogy az átlagos igényekhez készített memóriák mellé egy játékosoknak szánt megoldást is érdemes piacra dobni, így a mai napon bemutatkozott a Radeon Memory termékcsalád Gamer sorozatú modulja.

A két és négycsatornás működésre felkészített csomagok 4 és 8 GB-os modulokból állnak, melyek DDR3 szabványú memórialapkái 1,65 V-on üzemelnek, és 2133 MHz-es effektív frekvencián ketyegnek, miközben időzítésük CL 10-11-11-30. A memóriák támogatják az AMD AMP és az Intel XMP profilokat, illetve a modulok kaptak egy hűtőbordát is a jobb hőelvezetés érdekében. A méretesebb processzorhűtővel rendelkező felhasználók sem lesznek gondban, mivel átlagos magasságú megoldásokról van szó.

AMD Radeon RG2133 Gamer
AMD Radeon RG2133 Gamer

A Gamer sorozat különlegessége lesz, hogy ingyenesen jár hozzá az AMD Radeon RAMDisk szoftver, mely lényegében a Dataram RAMDisk alkalmazása, csak éppen az AMD disztribúciójában. A 19 dollár értékű program segítségével a felhasználó maximum 64 GB-os kapacitású partíciót dedikálhat extrém gyors elérésű adattárolásra, ami a rendszermemóriából lesz lecsípve. Természetesen a 64 GB egy elméleti érték, amit kezelhet a szoftver az adott licenckonstrukció mellett, de ha kevesebb memória van a gépben, akkor kisebb kapacitású partíciót kell beállítani.


[+]

Az AMD Radeon RG2133 Gamer sorozatú memóriacsomagok közül a négycsatornás működésre felkészített 16 GB-os megoldást 155 dollárért lehet megvásárolni. A többi hasonló képességű memóriacsomag is nagyjából ezen az árszinten érhető el, viszont azokhoz nem jár az AMD Radeon RAMDisk szoftver.

Információink szerint a termékeket a Patriot gyártja, és a szervermemóriák hitelesítésével és tesztelésével foglalkozó Dataram vizsgálja be a modulokat az AMD specifikációi szerint.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés