Hirdetés

AMD platform költözik az új Acer netbookba

Az Acer leleplezte az Aspire One szériájának legújabb tagját, mely az AMD Nile platformjára fog épülni. Az utóbbi rendszer egyelőre még nem mutatkozott be, de az AMD korábban a tavaszi startot helyezte kilátásba, így májusban megérkezhet az új platform.

Az Aspire One 521 igazi multimédiás erőgép lesz kompakt méretbe sűrítve. A termék legnagyobb előnye, hogy az M880G jelzésű északi híd Mobility Radeon HD 4225-ös IGP-jét használja, ami támogatja a DirectX 10.1-es grafikus API-t, továbbá képes a HD videók és a flashanimációk gyorsítására is. A 10,1 hüvelykes kijelzővel felszerelt masina az egymagos, Geneva kódnevű processzort alkalmazza, mely várhatóan a Sempron V105 nevet fogja viselni, és 1,2 GHz-es órajelen üzemel majd. A CPU-t az AMD a 9 wattos TDP fogyasztási osztályba sorolja, így egyetlen feltöltéssel nagyjából 7 órás üzemidőre lesz képes a netbook. A rendszermemória a DDR3 szabványra épül, az adattárolást pedig egy merevlemez fogja biztosítani.

Az Acer Aspire One 521-es netbookhoz egy Bluetooth 3.0+HS modul is rendelhető lesz, emellett az alapfelszereltség része a HDMI port is, ami egy multimédiás termék esetén elengedhetetlen szolgáltatás. A gépezet áráról és a forgalmazás megkezdésének idejéről sajnos nincs információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés