Hirdetés

Nevet vált a Radeon Pro Software

Az AMD bejelentésének egyelőre formai változása van csak, de később ez megváltozhat.

Még március közepén írtunk arról, hogy a végfelhasználóknak szánt Radeon Software elhagyta a Radeon jelzést, és újabban AMD Software néven érhető el. A vállalat most bejelentett egy ugyanilyen változást a Radeon Pro Software-rel kapcsolatban, amelynek az új neve mostantól AMD Software: PRO Edition lesz.

A változásnak egyelőre formai jelentősége van, mivel a funkcionalitást tekintve a cél nem változott, továbbra is a professzionális piacra szánt Radeon PRO sorozat kiszolgálása a lényeg. Későbbiekben azonban egyre több platformszintű funkcióval állna elő a vállalat, így az ügyfelek előnyt tudnának kovácsolni abból, ha a Radeon PRO VGA-k mellé Ryzen PRO, esetlegesen Ryzen Threadripper PRO processzort vásárolnak, és úgy tudjuk, hogy idővel az AMD tulajdonába került Xilinx gyorsítói is az AMD Software nevű szoftvercsomagon belül lennének támogatva. Utóbbi egy hosszabb távú projekt, de a cél jelenleg a Xilinx-féle Vitis környezet teljes beolvasztása.


[+]

Az első AMD Software: PRO Edition meghajtó egyébként már meg is jelent, méghozzá 22.Q2 jelzéssel, amiből kitalálható, hogy továbbra is negyedéves frissítésekre lehet számítani. A szóban forgó csomag a HIP-en keresztüli GPU-s gyorsítást biztosítja a Maxon Redshift leképezőjéhez, amely hivatalosan a Radeon PRO VGA-kat támogatja.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés