Hirdetés

Nem emeli új szintre a 3D V-Cache működését az új Chipset Software

A titokzatos AMD Interface Driver valójában nem teljesen új, és nem is tartalmaz valós kódot.

Az AMD nemrég kiadott egy friss Chipset Software-t, amelyen belül megjelent egy AMD Interface Driver. Erre a WCCFtech a TechPowerUP írására hivatkozva azt írta, hogy a 3D V-Cache-t emelheti új szintre, és emiatt felkerestük az AMD-t, hogy konkrétan milyen fejlesztésekre lehet számítani.

A vállalat szerint az AMD Interface Driver valójában nem teljesen új, és nem is tartalmaz működő kódot. Az oka a létezésének az, hogy a Windows operációs rendszer a PCI-ra egy eszközként tekint, és emiatt követel hozzá egy eszközillesztőt. Ezt az Interface Driver biztosítja, de pusztán egy "inf" kiterjesztésű fájl formájában, ami valós meghajtót nem is tartalmaz, csak a Windows alapvető igényeit teljesíti. Korábban ez a fájl nem volt külön dokumentálva a meghajtóban, de mostantól jelzik a meglétét.

Az Interface Drivernek tehát semmi köze a 3D V-Cache-hez, nem emeli annak működését új szintre, még nem is befolyásolja azt, hiszen technikailag egy nulldriverről van szó, aminek valós kód nélkül nincs más célja, mint a Windows speciális igényeit egy szimpla információs fájllal kielégíteni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés