Hirdetés

Érkezik a hárommagos AMD A6-3500-as Llano APU

Az AMD piacra dobta első olyan Llano APU, mely három darab x86-64 maggal rendelkezik és természetesen a Socket FM1 foglalatba illeszkedik továbbra is. Az új jövevény órajele 2,1 GHz, amit Turbo Core módban egészen 2,4 GHz-ig tud megemelni, amennyiben az belefér a hárommagosnak előirányzott 65 wattos TDP keretbe.

A négymagosokhoz képest összességében véve csökkent a másodszintű gyorsítótár mérete, mivel továbbra is csak 1 MB áll rendelkezésre magonként, azaz a chip a három darab magnak köszönhetően csak 3 MB-ból gazdálkodhat. Érintetlen maradt viszont a natív kétcsatornás DDR3 memóriavezérlő, mely maximum 1866 MHz-es modulokat képes kezelni.

Nem maradt ki az új APU-ból a DirectX 11-gyel kompatibilis Radeon HD 6530D integrált grafikus mag sem, melynek órajele 443 MHz, illetve 320 shader processzort tartalmaz, valamint Dual Graphics támogatással is rendelkezik. Az AMD nem titkolja, hogy az ár/teljesítmény arányt nézve az új modellt egyértelműen a Sandy Bridge alapokra épített kétmagos Pentium Dual Core egységek megszorongatása végett dobta piacra, habár korábban kétséges volt a hárommagos APU-k jövője. Természetesen arról most sincs információ, hogy milyen okok játszottak közre a hárommagosok létrejöttében, ahogyan arról sem, hogy az A6-3500 a selejtes darabokból készülnek-e, vagy csak szimplán letiltottak benne egy jó magot, ami esetleg feloldható lesz később az alaplapgyártók jóvoltából.

Ami az árat illeti, az A6-3500 dobozos kivitelben, hűtővel együtt 95 dollárt kóstál, míg a doboz és hűtő nélküli tálcás kivitelben 89 dollárt kell érte fizetni 1000 darabos rendelési tétel esetén.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés