Hirdetés

Lehet, hogy idén is új Ryzen Threadripper nélkül maradunk

Hiába van kész az AMD az alapokkal, az EPYC 7003-as sorozatra vonatkozó igények kiszolgálása sokkal fontosabb.

Az AMD még a 2019-es év novemberében mutatta be legújabb asztali csúcsprocesszorait, a 32 magos Ryzen Threadripper 3970X-et, illetve a 24-magos Ryzen Threadripper 3960X-et, amit az előző CES-en követett a 64-magos Ryzen Threadripper 3990X. 2020-ban azonban elmaradt a frissítés, amit mi már a nyáron megszellőztettünk, így a Zen 3 magokat használó Ryzen Threadripper az idei esztendőre csúszott. Mármint így állt a helyzet az év elején, ugyanis a friss hírek szerint az új Ryzen Threadripper még tovább csúszhat, akár a 2022-es megjelenés sincs kizárva.

A problémát nem az adja, hogy nincs kész a termék, hiszen a hardver ugyanaz, amit az AMD az EPYC 7003-as sorozathoz használ. Viszont az utóbbi szerverprocesszorokra olyan nagy az igény, hogy ezeket is alig tudja kielégíteni a cég, és rontana a helyzeten, ha a Ryzen Threadripperként is árulni kellene a fejlesztést.

Nem mellesleg a Zen 3 magokat használó Ryzen Threadripper legnagyobb ellenfele a Zen 2 magokat alkalmazó verzió lenne, vagyis az AMD nem igazán szorul rá a frissítésre. A HEDT-piac az a terület, ahol gyakorlatilag egyeduralkodók, elvégre a konkurens Intel jó ideje nem fejleszt ide platformot.

Azt sajnos még nem tudni, hogy a Zen 3-as Ryzen Threadripperből mikor lesz valami, de egyre nagyobb a valószínűsége, hogy idén is új Ryzen Threadripper nélkül maradunk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés