Hirdetés

Újabb IGP nélküli AMD processzorok érkeznek

Az AMD az elmúlt év végével végleg felhagyott a 45 nm-es gyártástechnológiára alapozó processzorok gyártásával, de az Athlon II X4 sorozat nem búcsúzik. A vállalat a Socket FM1-es foglalatba illeszthető, 32 nm-es SHP eljáráson készülő Llano lapkát használja, melyen belül fizikailag van egy integrált grafikus vezérlő is, de az Athlon termékek esetében ez az egység letiltásra kerül. Eddig két központi egység volt elérhető itt az Athlon II X4 631 és 651 személyében, és ez a duó most kiegészül a 638-as és a 641-es modellel.

A Socket FM1 foglalatba illeszthető újdonságok négy darab Husky kódnevű processzormagot használnak, a másodlagos gyorsítótár pedig magonként 1 MB lesz. Az integrált kétcsatornás DDR3-as memóriavezérlő természetesen támogatja az 1866 MHz-es memóriákat. A különbség az órajelben és a fogyasztásban rejlik: a 65 wattos TDP osztályba sorolt Athlon II X4 638 CPU-magjai 2,7 GHz-en üzemelnek, míg a 100 wattos TDP osztályba tartozó 641-es megoldás már 2,8 GHz-en ketyeg.

A többi Socket FM1-es Athlon II X4-hez hasonlóan az új duó is csak az OEM-ek számára érhető el, listaáruk pedig 81 dollár ezerdarabos rendelési tétel esetén.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés