Hirdetés

Itt a pengeszerverekbe szánt AMD FirePro

Az AMD bejelentette a FirePro S4000X jelzésű professzionális grafikus kártyát, mely ugyan a szerverekbe szánt S sorozat képviselője lesz, de MXM modulként, azaz elsődlegesen a pengeszerverekbe lesz ideális.

A termék a GCN architektúrára épülő Cape Verde cGPU-t használja, így a legújabb technológiák támogatása megoldott. A lapkában 640 darab shader részelem található, a magórajelet pedig 775 MHz-re kalibrálták a tervezők. A 128 bites memóriabuszhoz GDDR5 szabványú memória társul, egészen pontosan 2 GB-os kapacitással, illetve 4,5 GHz-es effektív órajelen ketyegő chipekkel.

A 992 GFLOPS-os számítási teljesítményt kínáló termék speciálisan a HP és az Amulet Hotkey megrendelésére készült, így más cég kínálatában nem is tűnik fel, de az AMD valószínűleg meggyőzhető, ha az említett partnerek mellett más is igényelné. Az MXM modul fogyasztása egyébként maximum 45 watt, amire az adott szervergyártónak kell hűtést tervezni.

Az új FirePro természetesen kezeli a különböző elterjedt API-k legújabb verzióit, valamint támogatja a Microsoft RemoteFX, illetve a Citrix és a VMware szoftvereket, melyekkel számos virtuális asztal létrehozható. Elérhető a ZeroCore technológia is, így ha a szerver felé nincs kérés, akkor a kártyák fogyasztása 3 watt alá csökken.

A FirePro S4000X a HP ProLiant WS460c jelzésű pengeszerverben már elérhető, míg az Amulet Hotkey a saját megoldását a nyár folyamán mutatja be.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés