Hirdetés

Idén elmarad az AMD Financial Analyst Day

Az AMD bejelentette, hogy idén nem rendezik meg a 2011-es Financial Analyst Day rendezvényt, melyre az elmúlt évek alatt rendszerint novemberben került sor. Az AMD a kiállításon az aktuális és az új generációs termékekről szokott beszélni, de elsődlegesen előállnak egy hivatalos útitervvel, mely a következő évekre vonatkozik. Idén azonban a vállalathoz új elnök-vezérigazgató került, így feltételezhetően az eredeti tervek némileg változnak, és ezeket ki kell dolgozni, ami kérdéses, hogy megoldható az év végéig.

A friss bejelentés értelmében a 2011-es Financial Analyst Day 2012. február 2-án lesz megtartva, így akkor részletes képet kaphatunk arról, hogy Rory P. Read miképp is gondolja el a jövőt. A gyártóktól származó információk szerint a mobil útitervben nem érdemes változásra számítani, és az ezzel kapcsolatos részletekről nemrég be is számoltunk. Az asztali piacot érintő tervek azonban változhatnak. Ezen belül is a felsőkategóriába szánt processzor esetében lehet módosítás az eredeti tervekhez képest. Persze közel sem biztos, hogy a változás valóban megtörténik, mivel ehhez eredetileg szükséges egy alternatív terv, aminek a fejlesztése párhuzamosan futott a fő irányvonallal. Ez azért fontos, mert a 2012-re tervezett termékskáláról már mindegyik lapkának működnie kell, különben nem jelenhetnek meg a következő esztendőben. A 2013-as tervekbe viszont aránylag nagy biztonsággal bele lehet nyúlni, bár komoly módosításra itt sincs lehetőség. Mindenesetre az új vezető módosíthatja az eredeti koncepciót, és ez lényegében elég az aktuális Financial Analyst Day elnapolására, hiszen a rendezvényen az elmúlt évek tapasztalatai alapján a 2013-as termékskáláról is lenne adat.

Természetesen, ha a 2013-as tervekben történik változás, akkor az gyakorlatilag sosem derül ki, hiszen egyelőre csak kódnevek repkednek a levegőben mindenféle tényleges információ nélkül, és ez a következő Financial Analyst Day megrendezéséig így is marad.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés