Hirdetés

AMD - csökkenő veszteség, növekvő forgalom

A vállalat vesztesége a tavalyi év azonos időszakában még 185 millió dollár volt, idén már csak 140 millió dollár. Pedig az elemzők jóval nagyobb "mínusszal" számoltak. A társaság 45 millió dollárral 645 millió dollárra növelte forgalmát az előző év hasonló időszakához képest. Ez viszont elmarad a várakozásoktól, az AMD ugyanis 715 milliós forgalmat remélt.

Robert J. Rivet, a cég gazdasági-pénzügyi vezetője szerint a várt forgalomtól való elmaradás fő oka az atípusos tüdőgyulladás (SARS). Rivet ugyanakkor kiemelte, hogy sikeres volt a vállalat költségcsökkentő programja. 2002 második negyedévében még 840 milliárd dolláros költséget "termelt" a cég, míg az idén már "csak" 769 millió dollárt.

A jövő bíztató az AMD számára. Rivet szerint "abnormális" mértékű az érdeklődés az Opteron iránt, de a processzorok (úgy zusammen..) eladásából származó forgalom 7 százalékkal nőtt az előző évihez képest, és elérte a 402 millió dollárt. A memóriák területén viszont - 7 millió dollárral - 211 millióra csökkent a forgalom. A szeptemberben megjelenő Athlon 64, illetve az Opteron iránti egyre növekvő érdeklődés azonban minden bajra gyógyír lehet az AMD-nél. Meglátjuk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés