Hirdetés

Bejelentette az Embedded+ architektúrát az AMD

A vállalat összeházasítja a Ryzen és a Versal termékcsaládot.

Az AMD még 2022-ben kebelezte be a Xilinxet, így számos olyan technológiára tettek szert, amit társítani tudnak az eredeti portfóliójukhoz. Ezt a cég ki is használja, ugyanis most bejelentették az Embedded+ architektúrát, amely a Ryzen és a Versal termékcsaládot házasítja össze.

Tulajdonképpen itt beágyazott rendszerekbe szánt fejlesztésekről van szó, és nagyon nagy újdonság nincs a bejelentésben, a cél elsődlegesen az, hogy a megrendelők teljes platformban gondolkodjanak, vagyis aki Versal adaptív rendszerchipet szeretne magának, kérjen hozzá egy Ryzen Embedded SoC APU-t is.


[+]

Az Embedded+ dizájnok alapja a 2022-es év közepén bejelentett Ryzen Embedded R2000 termékcsalád, amely mellé a Versal AI Edge igényelhető.

Felmerülhet a kérdés, hogy ha ezek a fejlesztések külön-külön már elérhetők, akkor ugyan miért is van szükség az Embedded+ bevezetésére? Nos, amikor egy ODM partner kiválasztja a célpiacnak megfelelő komponenspárosítást, akkor a megvásárolt rendszerek önálló validálási procedúrán esnek át, függetlenül attól, hogy esetlegesen ugyanattól a gyártótól származnak. Az Embedded+ előnye, hogy ezt a validálási munkát az AMD elvégzi az ODM partnere helyett, így végeredményben csökken az adott termék fejlesztési költsége.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés