Hirdetés

Érkezik az IGP nélküli Richland is?

Az AMD a Llano és a Trinity APU-nál is élt az IGP letiltásának lehetőségével, és érkeztek csak processzorként funkcionáló Athlon II termékek, így nem meglepő, hogy ez az opció a Richland APU esetében is terítékre kerül. Ezeket elsősorban az OEM partnereknek tervezi a cég, de várhatóan lesz dobozos verzió is, vagy ha ez kimarad, akkor a tálcás kivitel mindenképp opció.

Az eddigi adatok szerint két termék érkezik Athlon II X2 370K és X4 760K jelzéssel. Utóbbiról van lényegi információ, így tudni lehet, hogy négymagos lesz, azaz két Piledriver modul található benne összesen két-két darab 2 MB-os másodszintű gyorsítótárral. Az alapórajel 3,8 GHz, míg a Turbo Core órajel 4,1 GHz lesz. A TDP fogyasztási osztály egyelőre ismeretlen. A K jelzés – szokás szerint – a szorzó szabad állíthatóságát jelenti, ami a tuningosok számára kedvező.

Az Athlon II X2 370K-ról csak annyit tudni, hogy kétmagos lesz, és a Turbo Core órajele 4,2 GHz. A Socket FM2 foglalatba helyezhető termékekben az IGP nem aktív, így mindenképpen szükséges melléjük helyezni egy VGA-t.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés