Hirdetés

AMD Athlon 1.4GHz és árcsökkentés

[xbit] Egyes boltokban már megrendelhető az AMD új processzora, az 1.4GHz-es Athlon, méghozzá 304 dolláros áron (durván 90.000 Ft). Az AMD hivatalos megjelenési dátumot nem tűzött még ki, de ezek alapján a májusi debütálás több, mint valószínű.

Mielőtt ez megtörténik, még egy érdekes dolgot művel az AMD: április 30-án nagyobb mértékű árcsökkentést eszközöl az Athlon és Duron famílián, immár rövid időn belül másodszor. A lépés feltehetően közvetlen válasz az Intel egy nappal korábbi P4-es árcsökkentésére. Hát, ahogy odaát mondják, "the CPU price war is once again flaming", azaz új erőre kapott a processzorok árháborúja. Sajnáljuk is.. :).

Még mindig AMD: az AMD 64 bites, Clawhammer processzora a legújabb infók szerint 2002 második felében rajtol. Ezzel ismét ki lett tolva a megjelenés, csakúgy, mint a Palominónál. Ennek vagy tervezési és gyártási (valami nem stimmel náluk), vagy piaci okai vannak (túl jól megy a bolt, minek sietni). Az Intel speciel évek óta halogatja a Merced (Itanium) megjelenését, és bár most úgy tűnik, tényleg zöldet kap, mégis minden oka megvan az AMD-nek, hogy kényelmes legyen. Kivéve talán egy szempontot: az ő 64 bites megoldásuk a meglévő 32 bites architektúra továbbfejlesztése (x86-64), szemben az Intel merőben új hozzáállásához (EPIC). Tehát nagyon sokat számít, hogy melyik cég és mennyivel hamarabb tudja elterjeszteni saját processzorait, és így a hitet is bennük. Hiszen ha a piac rááll valamelyikre... (ez így túlzó leegyszerűsítés, a piac mindkettőre rá fog állni, de nem ez a lényeg :)).

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Hirdetés