Hirdetés

Jön a Socket AM5-ös alaplapokhoz az ötödik vezérlőhíd

Az A620 amolyan minimalisztikus fejlesztés, így a legolcsóbb termékek építhetnek majd rá.

Az AMD múlt nyáron mutatta be a Zen 4 magra épülő Ryzen sorozatot, amelyhez kezdetben négy vezérlőhidat prezentáltak, illetve adtak ki. Régóta pletykálják viszont, hogy érkezik az A620-as verzió is, ami tulajdonképpen a belépőszintet képviseli majd, vagyis a legolcsóbb alaplapok épülnek majd rá.

Nemrég chi11eddog egy Twitter bejegyzésben feltárta azt is, hogy az A620 miben különbözik majd a korábbi négyes leggyengébb tagjának számító B650-től.


(forrás: chi11eddog Twitter) [+]

Az kiszivárgott adatok alapján az A620-as vezérlőhídra épülő alaplapokon nem lehet PCI Exrepss 5.0-s sáv, vagyis a Ryzen 7000 sorozatú processzorok 28 darab PCI Express sávja 4.0-s specifikációknak felelhet meg, a vezérlőhíd oldalán pedig be kell érni 3.0-s specifikációjú PCI Express sávokkal.

További limitáció, hogy nem lehet USB 3.2 Gen 2x2-es portot kivezetni, de két-két USB 3.2 Gen2 és Gen1 szabadon alkalmazható. Ezen túlmenően a CPU tuningja korlátozott, így nem lehet majd engedélyezni a PBO-t (Precision Boost Overdrive), a memória tekintetében ugyanakkor elérhetők maradnak az EXPO profilok a belépőszinten is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés