Hirdetés

Különösebb hírverés nélkül startolt el az AMD A520-as vezérlője

Funkcionálisan senki se várjon csodát, de az árazás tekintetében "jóféle" fejlesztésnek tűnik.

Az AMD csendben bejelentette az 500-as sorozatú termékcsaládjának legfrissebb, A520-as vezérlőhídját. Ez a korábbi, A320-as opciót váltja, és egy eléggé minimalista rendszernek fogható fel, mivel a PCI Express 4.0-t akkor sem fogják támogatni a rá épülő alaplapok, ha az adott processzor amúgy kezelné, így  mindenképpen be kell érni a 3.0-s szabvánnyal. Ebből maximum 20 sáv lesz a processzor oldalán, 4 sávot szokás szerint elvisz a vezérlőhíd bekötése, és további 6 sáv áll rendelkezésre az utóbbi lapkán belül.


[+]

A fentieket négy SATA és egy USB 3.1 Gen2 interfész fejeli meg, nyolc darab USB 2.0 lehetősége mellett. További limitáció, hogy nincs tuning, illetve a meghajtó oldaláról működő több GPU-s rendszerek sem támogatottak, de belépőszinten ezek nem is igazán számítanak.

Az A520 elsődleges előnye leginkább az ára lesz, ugyanis rendkívül olcsó alaplapok épülnek majd rá, ráadásul ezek a jelenleg elérhető Matisse és Renoir kódnevű lapkák mellett támogatni fogják a jövőben érkező Cezanne és Vermeer fejlesztéseket is, amelyek szintén Socket AM4-es foglalatba érkező megoldások lesznek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés