Hirdetés

AMD-roadmap: a Duron MP nem lesz MVP!

A mai napon nyilvánosságra hozott legújabb AMD-roadmap már szót sem ejt a korábban beharangozott Duron MP processzorokról, így több mint valószínű, hogy ezek a CPU-k már soha nem látnak napvilágot.

A belépő-szintű szerverekbe szánt Duron MP, az előzetes specifikációk szerint már a Morgan-core köré épült volna, így jelentett volna olcsó alternatívát a még mindig legdrágább AMD CPU-kra, az Athlon MP-kre.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, az új AMD chipset, a 760MPX -- egyelőre -- kizárólag az Athlon MP procikat hajtja meg, így az e köré az új set köré épített lapokba lett volna jó Duron MP-t tenni. Mert a tesztek tanúsága szerint Duron vagy Athlon, egyre megy..

Így aki olcsón szeretné megúszni a -- dual AMD-s -- szerverépítést, annak ajánlatos a nem túl "nagy" számban (csupán egyetlen gyártó (Tyan) jóvoltából) legyártott Tyan Tiger MP lapok egyikére szert tenni, amelyekbe, hasonlóan a 760MPX-es lapok gyakorlatához, már nem muszáj feltétlen a registered DDR RAM, persze ily módon csupán 2GB-ot tud fogadni. És tápból is elég neki egy mezei 300-as..

Mi persze megértjük az AMD-t: nem óhajtja felhígítani a szerver-platformot, tehát kivágja az erre a szerepre alkalmasnak találtatott procikat. És mert a dual-AMD platform csak most, a 760MPX-szel talál majd -- remélhetőleg -- magára, nem nehéz elképzelni, hogy dual-Duronos megoldásokból (760MP alapokon) alig akad majd, persze csak ha a prohardver 3. szerverétől eltekintünk.. :))

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Hirdetés