Hirdetés

Miniméretű fából készült CD-lejátszó Japánból

Az Amadana Music CD Player mobil akkupakkról is működtethető, és támogatja a Bluetooth használatát.

Azon nem nagyon lehet vitatkozni, hogy manapság nem a CD számít a legnépszerűbb formátumnak, ennek ellenére még mindig vannak akik látnak fantáziát a CD-lejátszókban. A japán Amadana is közéjük tartozik, és a kis vállalat most egy egészen újszerű termékkel lépett elé, a szimplán csak Music CD Player névre hallgató megoldás személyében.

Amadana Music CD Player
Amadana Music CD Player [+]

A termék meglehetősen kicsi és könnyű, hiszen 13,1 centiméter széles, 15,7 centiméter mély és 2,6 centiméter magas, súlya pedig 30 dekagramm. Tehát nagyjából a hagyományos discmanekkel van egy kategóriában, viszont azoktól eltérően fából van a készülékház. Ennek köszönhetően egyébként egészen egyedien néz ki, nyilván ízlés kérdése, de szerintünk teljesen rendben van a külseje.

Található rajta egy 3,5 mm-es analóg és egy optikai digitális hangcsatlakozó, emellett támogatja a Bluetooth 4.2 technológia használatát, azaz a kompatibilis eszközökkel képes a vezeték nélküli kapcsolat megteremtésére. Az optikai meghajtó kezeli az MP3, WMA és AAC típusú állományokat tartalmazó lemezek kezelését, és az eszköz akár egy mobil akkupakkról (5V / 1A) is meghajtható, azaz nem szükséges a működtetéshez a hálózati áramforráshoz csatlakoztatni.

Az Amadana Music CD Player 16 000 jenbe, azaz körülbelül 40 000 forintba kerül, az első példányokat pedig a következő év tavaszán kezdik majd szállítani.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés