Hirdetés

Alkatrész árak a túloldalt

[AnandTech] Az Anandtech oldalára felkerült a heti rendszerességgel megjelenő Processzor és Videókártya Árak cikk aktuális tagja. Megpróbáljuk a legfontosabb változásokat, trendeket összefoglalni.

Processzorok:
A Pentium4 1.5 és 1.4GHz-es procik 153, illetve 100 dollárt estek, 629 és 420 dollárra, valamint először került fel a listára az egyelőre jó drága 1.3GHz-es kistestvér. Jól látszik, hogy az Intel nem szándékozik komolytalan csatát vívni az új zászlóshajójával, akárhány negatív bemutató is jelent meg 'netszerte az új chip-ről (Ugyan még nem jelent meg P4 cikkünk, de szerkesztőségünk jórésze osztja azt a véleményt, miszerint az új proci nagyon is jól sikerült darab).

A P3-asok esetén az 1GHz-es verzió csökkent jelentősen, Celeron-oknál a 800MHz-es: mindkét esetben az adott processzorcsalád leggyorsabb tagja, és mindkét esetben 40 dollárral.

AMD fronton megjelentek az első 266MHz FSB-jű példányok, horribilis áron. Felment a "régi", Slot A Athlon-ok ára is, minden más gyakorlatilag maradt a helyén.

Videókártyák:
Mélyrepülésnek indultak az ATi RadeOn videókártyái is, valamint a 3dfx Voodoo5 AGP. Ez utóbbi bő 20%-ot esett, 139 dollárnál landolva, míg az ATi család tagjai 10-20 dollárt, átlagosan. A 64MB-os, DDR-es RadeOn is "csak" 180 dollár, azaz sokkal olcsóbban hozzájuthatunk, mint mondjuk egy 64MB-os GeForce2 GTS-hez. Az nVidia kártyák közül egyedül a GeForce2 Ultra ára csökkent jelentősen, de nem elég jelentősen ahhoz, hogy halandó embereknek reális alternatívát jelenthessen, ugyanis még mindig minimum 380 dollár.

Aki tehát a fenti termékek vásárlását tervezi, vegye figyelembe, hogy az AnandTech-en említett árváltozások (remélhetőleg) hamarosan nálunk is érzékeltetik hatásukat.

Hirdetés