Hirdetés

Albatron PC6600U: az arany középút?

A tajvani székhelyű Albatron eddig is meglehetősen jó ár/érték arányú termékekkel képviseltette magát a piacon, a napokban bejelentett PC6600U típusú videokártyájuk pedig alighanem még tovább öregbíti majd ezt a hírnevet.

Az Albatron új videokártyája a kispénzű tuningosok ideális választása is lehet, hiszen a cég mindent megtett annak érdekében, hogy a kártyában szunnyadó tartalékokat egyszerűen ki lehessen aknázni. A hőcsöves hűtőrendszer a GPU mellett hűti az összes memóriachipet is, részben ennek köszönhetően a grafikus processzor órajele mellett a 128 megabájtnyi memória sebességét is gyárilag 350 MHz-ben határozta meg az Albatron, ami 50, illetve 100 MHz többletet nyújt a GeForce 6600-as referenciakártyákhoz képest, ráadásul a 2,8 ns-es, BGA tokozású memóriamodulok kis szerencsével ennél nagyobb órajelen is üzemeltethetőek.

A PC6600U egyelőre csak PCI Express csatolóval ellátott alaplapokhoz vásárolható meg (az SLI üzemmód is támogatott), az AGP-s változatról nincs hír. A kártyát a bejelentéssel egyidőben szállítja a cég, fogyasztói ára körülbelül 35 000 forint lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés