Hirdetés

Alaplap Alviso lapkakészlettel

A tajvani AOpen tavaly novemberben jelentkezett először a hordozható számítógépekhez fejlesztett Pentium M processzorokat támogató alaplapjával, az i855GMEm-LFS típusjelzésű modellel. A termék vegyes fogadtatásban részesült, hiszen az energiatakarékos működés nyújtotta előnyök mellett a lapkakészlet által biztosított szolgáltatásokon az alaplap megjelenésekor már régen túllépet a piac. Az AOpen most bejelentett alaplapja már a modernebb, i915 alapokkal rendelkező Alviso lapkakészletre épül, ezzel számos olyan új technológiát vezet be a mobil alapú asztali rendszerek világába, amelyeket a korábbi modellekről sokan hiányoltak.


Forrás: VR-Zone

Így az i915GM lapkakészletre épülő i915GMm-HFS típusú alaplap a 400 MHz-es változatok mellett már támogatja az 533 MHz-es rendszerbusszal működő Dothan processzorokat is, a DDR mellett ellátták DDR2 memóriafoglalatokkal, illetve az ICH6M déli híd jóvoltából képes fogadni SATAII rendszerű tárolóeszközöket is (összesen négy darabot). Aki nincs megelégedve az integrált GMA900-as videovezérlő teljesítményével, az a PCI Express x16 bővítőhelybe illeszkedő kártyával növelheti a rendszer grafikus teljesítményét, ezen kívül a további bővítőkártyák számára rendelkezésre áll még egy PCIe x1 és két PCI sín is.


Forrás: VR-Zone

Az AOpen i915GMm-HFS I/O panelje arról árulkodik, hogy a cég különös hangsúlyt fektet az otthoni szórakoztatóelektronikai, multimédiás felhasználási lehetőségekre, hiszen a szokásos többcsatornás hangkimeneten kívül szinte az összes manapság használatos videojel-kimenettel ellátták az alaplapot.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AOpen

Előzmények

Hirdetés