Hirdetés

AKiTiO Node: az eddigi legolcsóbb külső Thunderbolt VGA dokkoló

Elhagyták az extrákat, így olcsóbb lett a doboz, de valószínűleg még ez is kevés lesz az üdvösséghez.

Túlzás lenne azt állítani, hogy Dunát lehetne rekeszteni a Thunderbolt 3-as csatlakozásra támaszkodó külső VGA dokkolókkal, hiszen egyelőre mindössze két gyártó, a Razer és a PowerColor kínál univerzális megoldást, de a sor a jövőben biztosan bővülni fog. Hovatovább, az AKiTiO bejelentette, hogy már idén decemberben piacra akar lépni ebben a szegmensben a Node névre hallgató dobozával, melynek különlegessége többek között az ára lesz.


[+]

A rivális Razer Corehoz és PowerColor Devil Boxhoz képest, amelyek rendre 500 és 379 dollárba kerülnek, a Node "mindössze" 299 dollárba kerül majd (2 év garanciával), mely még mindig nem nevezhető kifejezetten olcsónak. Az alacsonyabb árért cserébe nem kapunk olyan extrákat, mint például USB 3.0-s portokat, Gigabit Ethernetet, sem pedig SATA csatlakozót, melyek az említett rivális gyártók dobozain megtalálható. Ezek valószínűleg hiányozni fognak a vékony notebookok vagy SFF PC-k tulajdonosaiknak, de valamit valamiért, be kell érni egyetlen Thunderbolt 3 csatlakozóval.


[+]

A Node 428 x 227 x 145 milliméteres méreteivel a legnagyobb lesz a kínálatban, cserébe egy hagyományos SFX formátumú, 400 wattos tápegység kap benne helyet és szellőzését is egyetlen 120 milliméteres ventilátorral oldják meg. AMD és NVIDIA VGA-kat egyaránt fogad legfeljebb dupla vastagságig, 312 milliméteres hosszig.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés