Aerocool blog: Cylon és Prime ház

Az RGB fényekkel kombinált, letisztult vonalakat kedvelő felhasználóknak való házakat mutatunk be.

Az Aerocool palettáján a Cylon család a felső-középkategóriába tartozik – megbízható igáslovak ezek, átlagos, de az RGB fényeket nem nélkülöző külsővel. Ezek a házak épp úgy megteszik egy játékra tervezett, mint egy tanulásra szánt gép lakhelyének, és elegendő helyet biztosítanak a komolyabb hardverek számára is.

Cylon Mini fehérben
Cylon Mini fehérben [+]

A nevezett család három tagból áll, ezek a Cylon Mini, a Cylon és a Cylon Pro névre hallgatnak. Ezen belül persze vannak még változatok, hiszen elérhetőek fehérben és feketében is, de a belbecs természetesen ezeknél azonos. A sort nyitó Mini utóneve méretére utal: míg testvérei ATX, addig ez microATX lapok számára készült, így mérete csupán 382 x 186 x 373 mm (ma x sz x mé). Átlátszó oldalfalán keresztül egy szimpla, egykamrás belső térre láthatunk rá, melyben három 2,5”-es és két 3,5”-es meghajtó helyezhető el.

Bővítőkártyából négy szerelhető a burkolat alá, a processzorhűtő esetében 147 mm, a videokártyánál pedig 300 mm a maximális méret. Szellőzésről az elöl, illetve hátul beépített ventilátorok gondoskodnak: az előlap mögött két 12 cm-es, hátul pedig egy 8 vagy 9 centiméteres légkavarónak van hely (egy 8 cm-es példány már rendelkezésre áll itt). Nem hiányzik a házról az előlapi csatlakozósor sem, ebben egy USB 3.0, egy USB 2.0 és két 3,5 mm-es hangcsatlakozó található.

Aerocool Cylon
Aerocool Cylon [+]

A microATX feletti méretben gondolkodónak készül a „sima” Cylon a maga 459 x 198 x 413 mm-es méretével. Ebbe már hét bővítőkártyát, két 3,5”-es adattárolót és az előbbiek számától függően legfeljebb öt 2,5”-es meghajtót pakolhatunk. A CPU-hűtő/VGA limit 155, illetve 371 mm, bár az utóbbi csak akkor érvényes, ha az előlap mögé a grafikus kártya vonalában nem kerül ventilátor. Az előlap mögé három darab 12 cm-es légkavarót szerelhetünk be, és egy további 12 cm-es egység kerülhet hátra (ezt gyárilag mellékelik is), egy pedig felülre. A csatlakozópanel alapvetően egyezik a Mini változatéval, de két USB 2.0 portot tartalmaz, és hasznos extraként került ide egy SD kártyaolvasó is.

A Cylon Pro előlapja jobban szellőzik
A Cylon Pro előlapja jobban szellőzik [+]

A Pro utótagos, 491 x 219 x 434 mm-es változattal a Cylon-dizájn már a felsőbb kategóriában is elérhető: ez a modell jobb szellőzést biztosító előlapot kapott, ami kevésbé fojtja le a mögé szerelhető három 12 vagy 14 cm-es ventilátort vagy hozzájuk passzoló radiátort. A kétkamrás belső térben két 2,5”-es és két 2,5”/3,5”-es helyet találunk, a beépíthető bővítőkártyák száma szokás szerint hét darab, melyek közül a VGA esetében 359 mm-es maximális hosszal kalkulálhatunk.

A CPU-hűtő magassága 167 mm lehet, a gépház átszellőztetéséről pedig a már említett előlapi részen túl még felül is találunk két ventilátorhelyet (ide 12 vagy 14 cm-es egységek kerülhetnek, de egy 240 mm-es radiátor is elfér), míg hátulra egy 12 cm-es példányt megkapunk már előre beszerelve. Az interfészeknek helyet adó egység egy USB 3.0, két USB 2.0 és két 3,5 mm-es jack aljzattal rendelkezik.

Aerocool Prime
Aerocool Prime [+]

Végezetül pedig itt a Prime, mely szintén egy miditorony, a Cylonoknál hangsúlyosabb RGB-s díszítéssel. Előlapja szimmetrikus és jól szellőző, és amennyiben mögé RGB-s ventilátorokat szerelünk, akkor azok fényét is átengedi. Méreteit tekintve 442 x 205 x 377 mm-es helyfoglalásra számíthatunk, belül így elegendő a tér egy ATX alaplap számára, mely mellé hét bővítőkártya kerülhet. Adattárolókat fogadó rekeszekből négyet kapunk, ezek közül egy 3,5”-es, egy 2,5”/3,5”-es, kettő pedig 2,5”-es kialakítású.

Szellőztetésről az előlap mögött két 12 vagy 14 cm-es légkavaró gondoskodhat, ezeket felül és hátul egy-egy 12 cm-es példány egészítheti ki (modelltől függően egy vagy két darabot kapunk ezekből). A grafikus kártya hossza 302 mm, a CPU-hűtő magassága pedig 159 mm lehet, a tetőn található csatlakozósoron pedig két USB 3.0 és két 3,5 mm-es jack aljzat található.

Azóta történt

  • Aerocool blog: házak otthonra

    Új konfigurációt építesz? Három ARGB ventilátorokkal felszerelt miditornyot mutatunk ehhez az Aerocool kínálatából

Előzmények