Hirdetés

Adatbiztonság és gyorsaság jellemzi a PhotoFast új SSD-jét

A PhotoFast eddig is híres volt különleges SSD megoldásairól, ám az új G-Monster Quad-Drive tervezésénél a mérnökök nemcsak a nagy sebességű adatátvitelt, hanem az adatok biztonságát is szem előtt tartották. A termékben négy darab 32 GB-os CompactFlash kártya teljesít szolgálatot, melyek egy JMicron RAID vezérlő vezényletével üzemelnek. A cserélhető CompactFlash modulok tetszőleges RAID tömbbe fűzhetők, a RAID 0, 1, 5, 10, illetve a JBOD mód alkalmazásával.


Forrás: techPowerUP!

A SATA-300 interfészre köthető meghajtó kapacitása és sebessége a beállított RAID szinttől függ, amiről a felhasználó igény szerint dönthet. A gyártó alapértelmezésben RAID 0 módba fűzi fel a CompactFlash kártyákat, ami 128 GB-os kapacitást és 250 MB/másodperces olvasási, valamint 170 MB/másodperces írási tempót eredményez, a tárolt fájlok azonban az egyik kártya meghibásodása esetén teljesen elvesznek. Akik az adatok biztonságát kiemelten fontosnak tartják, azok alkalmazzák a RAID 1-es, 5-ös és 10-es szintjének valamelyikét.


Forrás: techPowerUP! [+]

A PhotoFast G-Monster Quad-Drive még nyáron az üzletekben kerül, a vállalat azonban nem számolt be a termék ajánlott fogyasztói áráról.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés