Hirdetés

Újdonságok az ADATA háza tájáról

Pendrive-okkal, „gamer” memóriákkal és fejhallgatókkal, PCI-Express SSD-kkel, illetve mobiltartozékokkal bővül a cég kínálata.

Az ADATA termékei közkedveltek az magyar hardverpiacon, pendrive-jaik tesztjeink állandó szereplői, így ebben a szegmensben a CES 2018 kiállításon bemutatott újdonságok érdekesek lehetnek számunkra.

A gyártó az UV sorozatait frissítette. Az UV230-as belépőszintű szériába tartozó termékei USB 2.0-scsatlakozóval rendelkeznek, amely a készülékházba visszahúzható használat után, így legalább nem kell a kupakhasználattal kapcsolatos, már jól ismert problémákkal szembesülnünk. Kompakt méretekkel rendelkezik (55 x 22,1 x 9,5 mm), tárkapacitása pedig 16, 32 vagy 64 GB lehet. A külső stílusjegyeket tekintve kék, illetve fekete színek között válogathat a potenciális vásárló.

Az ADATA UV230 tipusú pendrivejai
ADATA UV230 pendrive-ok [+]

Egy kategóriával feljebb az UV330-as sorozat keresi a vevők kegyeit. Az USB 3.1-es csatlakozóval szerelt termékek a méretet illetően megegyeznek az előbb tárgyalt sorozat tagjaival, de tárkapacitásban bővebb a kínálat, hiszen itt már 128 GB-os példányok is elérhetők. A készülékház piros, illetve fekete festést kapott.

Az ADATA UV330 tipusú pendrivejai
ADATA UV330 pendrive-ok [+]

A játékosoknak szánt XPG termékvonalon is vannak mozgolódások, impozáns hűtőborda és RGB LED jellemzi az új modulokat. A SPECTRIX D60RGB DDR4 DIMM maximálisan 4600 MHz-en képes dolgozni, míg a SPECTRIX DS40 DDR4 SO-DIMM az első, RGB funkciókkal ellátott SO-DIMM memóriacsalád. A színes világítást az XPG Aura Sync szoftverrel lehet kiaknázni. Az SO-DIMM esetében ennek kifejezetten a kisméretű PC-kben van jelentősége, ugyanis számos kisebb alaplap ilyen memóriamodult támogat.

Az ADATA SPECTRIX DS40 DDR4 SO-DIMM memóriák
ADATA SPECTRIX DS40 DDR4 SO-DIMM memóriák [+]

Fej-, illetve fülhallgatóval is jelentkezett a vállalat, méghozzá az XPG sorozat frissült az EMIX H40-es, ízig-vérig gamer fejhallgatóval. Fő képességnek tekinthetők az adott szituációhoz optimalizált módok, különösen az FPS-ekre kihegyezett Bit-technology, amellyel jobb hangmegjelenítést tesz a gyártó elérhetővé, és így minden neszre felfigyelhet a játékos.

Fülhallgatók piacán az EMIX I30-cal jelentkezett a gyártó, amely nem csak 5.2 csatornás hangokkal örvendezteti meg a felhasználót, hanem képes 3D-s térhangzást is biztosítani. A támogatott platformok egészen sokrétűek: a PC és Mac tábora mellett a konzol, illetve VR termékeket nézve a Sony PlayStation 4 VR és a HTC VIVE kerülhet terítékre, persze az okostelefonokhoz és a tabletekhez is bátran választható az újdonság.

ADATA EMIX I30
ADATA EMIX I30 [+]

Adattárolás egy másik piacán is jelentkezik az ADATA, méghozzá az M.2, illetve U.2 foglalatú SSD-ivel. A végfelhasználóknak készült az SX8200, amely egy M.2 2280-as méretszabványú, NVMe 1.3 protokollt támogató meghajtó, 64 cellarétegű TLC NAND flash chipekkel felvértezve. A fejlesztés x4-es PCI Express 3.0-s kapcsolattal maximálisan 3200 MB/s-os olvasási és 1700 MB/s-os írási teljesítményt tud felmutatni, a tárkapacitás tekintetében pedig 240, 480 és 960 GB-os termékek fognak felkerülni a boltok polcaira.

Az ADATA SX8200 SSD meghajtó
ADATA SX8200 SSD [+]

A nagyvállalati környezetbe az SR2000SP U.2 SSD érkezett, amely 8 TB tárkapacitással büszkélkedhet. Ez a modell akár 3200 MB/s-os olvasási és 2400 MB/s-os írási tempóra képes, így kifejezetten adatközpontokhoz ajánlható.

Mobiltartozékok terén is tisztességes felhozatalra számíthatunk 2018-ban, az első ebben a sorban a  CW0050-es vezeték nélküli töltőlapja, amely támogatja a Qi szabványt, így napjaink csúcstelefonjaihoz remek választás.

 

Az ADATA CW0050 vezeték nélküli töltőlapja
ADATA CW0050 vezeték nélküli töltőlap [+]

Ha már mobiltelefonoknál járunk, az Androidot használók számára az SD Szövetség által minősített A2-es osztályú memóriakártyák is debütáltak, amelyeket arra optimalizáltak, hogy közvetlenül mentse az alkalmazásokat, tehermentesítve ezzel a mobileszközök belső memóriáját.

Az ADATA A2-es osztályú memóriakártya
ADATA A2-es osztályú memóriakártya [+]

Nagy sűrűségű akkumulátorcellákkal érkeztek a gyártó új powerbankjei, a következő képcsokorban a P10050, P16750 és P20010 modellek láthatók:

Az ADATA új Powerbankjai Az ADATA új Powerbankjai Az ADATA új Powerbankjai
Az ADATA új Powerbankjei [+]

Az új fejlesztések a külső merevlemezeket és SSD-ket is érintik majd, jó példa erre a kiállításon bemutatott terepmintás és strapabíró HD710M, de feltűnt egy 1 TB-os USB-C-s külső SSD is, amely a 2017-es Computexen már leleplezett SE730H sorozat része.

Az ADATA külső SSD meghajtói Az ADATA külső SSD meghajtói
Az ADATA külső SSD-i [+]

Árakról, piaci megjelenések dátumáról nincsenek információink, bár biztató jel, hogy számos termék specifikációja már a gyártó weboldalán is elérhető.

Hirdetés