Hirdetés

ADATA DashDrive AIR AE400: kis dobozba rejtett sokoldalú tudás

Az ADATA próbálja frissen tartani termékportfólióját, ami mostanság már nem csak és kizárólag tároló funkciót ellátó eszközökből áll, hanem jól láthatóan az utóbbi időben elmozdult a vezeték nélküli és többfunkciós megoldások felé. Legújabb termékük a DashDrive Air AE400 is ez utóbbi kategóriába tartozik: a 80 x 59 x 21 mm-es, 128 grammos, méhsejtrácsos mintával díszített fekete dobozba ugyanis sikerült belepréselniük egy 5000mAh-s lítiumpolimer akkumulátort, egy SD/SDHC/SDXC kártyaolvasót, egy USB hospot és egy hozzáférési pontként használható IEEE 802.11b/g/n Wi-Fi vezérlőt.

Beépített merevlemez tehát ezúttal nincs, de az USB-re csatlakoztatott FAT32/exFAT-re formázott tárolókra – legyen az pendrive vagy külső merevlemez – vagy SD kártyára bármilyen adat felmásolható és visszaolvasható, akár Wi-Fi-n keresztül is. Ám amennyiben a vezeték nélküli kapcsolatot filmes állományok streamelésére használjuk, úgy a rendelkezésre álló vezeték nélküli sávszélesség legfeljebb 5-3 gép egyidejű kiszolgálására lehet elegendő a tartalom minőségétől (azaz bitrátájától) függően.

Az AE400 USB portja nem csak tárolásra használható, hanem USB-ről tölthető mobil vagy tablet táplálására, feltöltésére is, azaz a beépített 5000 mAh-s akkumulátor nem csak az eszköz táplálását végzi, hanem akkupakkért is funkcionál.

A beépített Wi-Fi vezérlő dupla funkciót képes ellátni. Az egyik az imént említett szimpla hozzáférési pont (AP vagy hotspot) mód, amikor a csatlakoztatott tárolón található adat elérésére van lehetőség. Ha internetet is szeretnék és/vagy egy másik Wi-Fi hálózatba szeretnénk beilleszteni az eszközt, akkor az AP módot kombináljuk a bridge funkcióval, így AE400 egy már meglévő Wi-Fi hálózatra is képe felcsatlakozni, annak internetkapcsolatát tovább osztani legfeljebb 10 felhasználóig. Sajnos a mobilinternetes stickek támogatása nem megoldott, pedig ez tenné fel az i-re a pontot.

 

A gyártó Androidot és iOS-t futtató mobil eszközök számára ingyen DashDriveAir Elite alkalmazást is biztosít, amin keresztül az AE400 beállítása, a csatlakoztatás és az adatok átvitele, médiaállományok lejátszása gyerekjáték. PC-hez, Mac-hez micro USB portján keresztül csatlakoztatható, így vezetékes módon is használatba vehetjük, valamint hagyományos kártyaolvasóként is használhatjuk.

Az ADATA Dashdrive AIR AE400 ajánlott végfelhasználói ára 75 dollár.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ADATA

Előzmények

Hirdetés