Hirdetés

Hivatalosan is bemutatkoztak az Acer Iconia tabletek

Tematikus blogunkban és a PROHARDVER! hasábjain már több ízben írtunk az Acer Iconia tabletekről, köztük elsősorban az A500 és az A100 jelzésű modellekről, de a hivatalos sajtótájékoztató keretein belül további két eszközről, a munkaállomássá alakítható W500-ról, valamint egy 21:9 képarányú Iconia Smart okostelefonról rántotta le a leplet a gyártó hazai képviselete. A bemutató nagyon frappánsan a „PC or Tablet? Choose both.” (PC vagy táblagép? Válaszd mindkettőt.) mottóval indult, jelezvén, hogy az Iconia kifejlesztésénél arra összpontosítottak, hogy a most megjelent táblagépek a PC-k bizonyos funkcióit is ellássák. Az Iconia család bővítése androidos és windowsos táblagépekkel érthető lépés, hiszen hiba lenne kimaradni a mostani tablet-őrületből, aminek hatalmas tortájából mindenki ki akar hasítani egy (lehetőleg minél nagyobb) szeletet.

Iconia A100 és Iconia A500

A hagyományos értelmemben vett tableteket az A100 és A500 típusok valósítják meg. A 7" és 10"-es Iconiák az NVIDIA Tegra 2 lapkája köré épülnek és Android 3.0 "Honeycomb" operációs rendszert futtatnak, illetve minden olyan kiegészítővel rendelkeznek, ami kategóriájukban manapság elvárható.


[+]

A készülék méretén, felépítésén, valamint a kijelző méretén és felbontásán (1280x800 és 1024x600) kívül a két eszköz közti további különbségek az olyan apró részletekben rejtőznek, mint az akkumulátor teljesítménye, valamint a RAM/ROM és tárhely mérete. További információk a készülékekről egy-egy rövid bemutató formájában itt (A100) és itt (A500) olvashatók.

Iconia W500

A szintén 10 hüvelykes W500 tulajdonképpen felfogható az A500 munkaállomásnak szánt változataként, Windows 7 operációs rendszerrel. A hardver persze teljes mértékben különbözik az A500-tól, ebben a gépben ugyanis a kétmagos AMD C-50 APU és Radeon HD 6250 párosa dolgozik 2 GB memória és egy 32 GB SSD-os társaságában. Ami a kijelzőt illeti, 1280x800 képpont felbontású, és multi-touch technológiát is alkalmaztak benne a tervezők. A W500 lényege, hogy teljes értékű táblagépként működik (azaz szintén minden megtalálható benne, amit egy 10 colos táblától elvárnánk), míg dokkolóra csatlakoztatva netbookként funkcionál, ugyanis a dokkoló billentyűzet is egyben, trackpointtal kiegészítve.

A W500 szoftveres szempontból és működésében is nagyon hasonlít a már tesztelt dupla kijelzős Iconiára, azaz megtalálható rajta az érintőképernyős használatot segítő Acer Ring és a hozzá tartozó segédprogramok, valamint azok a segédletek, amiknek hála a kis kijelzőn is könnyen navigálhatunk ujjunk segítségével.

Iconia Smart

A teljesen fémből készült házba bújtatott Iconia Smart egy okostelefonba oltott tablet, ha figyelembe vesszük, hogy a 4,8”-es, multi-touch-os képernyője 21:9 méretaránnyal rendelkezik, aminek felbontása 1024x480 képpont. A Smartban egy 1 GHz-es Snapdragon processzor dolgozik, és az Android Gingerbread operációs rendszert futtatja, ami rendelkezik Adobe Flash támogatással és Javascript optimalizálással.

Multimédiás képességek terén a telefonból igyekeztek a legtöbbet kihozni, ezért a DLNA képesség mellett Dolby Mobile 2 hangszórókat, dupla kamerát (8 megapixeles LED vakuval a hátlapon, 2 megapixeles az előlapon), FM rádiót és hattengelyes mozgásérzékelőt kapott.

A most bemutatott Acer Iconia készülékek többféle változatban és felszereltséggel érkeznek, bevezetésük (a Smart kivételével) fokozatosan történik. A pontos árak egyelőre nem ismertek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés