Acer blog: a TravelMate sorozatban is lesz passzív hűtésű notebook

Az Acer nemrégiben jelentette be, hogy kisméretű, könnyű, passzív hűtésű notebookokon dolgoznak, melyek a belépő szintet képviselő Aspire E és az átlagos felhasználásra szánt Aspire V sorozatban lesznek elérhetőek. A gyártó viszont nem állt meg itt, ugyanis a hírek szerint a felsőbb kategóriát képviselő TravelMate B sorozatban is lesz hasonló tudású modell.


[+]

Pontosabban modellek, a TravelMate B115 mellé ugyanis érkezik ennek érintőkijelzős változata, a B115P. A mindennapos hordozhatóságra kihegyezett, de átlagos felhasználói igények kielégítésére szolgáló masinák 11,6"-es méretben készülnek, tömegük 1190 gramm, vastagságuk pedig 21,2 milliméter körül alakul (függően attól, hogy érintős vagy normál modellről van szó). Hardveres paraméterek tekintetében a két modell megegyezik, miszerint a processzor szerepében a négymagos Intel Pentium N3530 (Bay Trail) található 4 vagy 8 GB RAM-mal, 500 GB-os HDD-vel vagy 128 GB-os SSD-vel.


[+]

A grafikus számításokért az Intel HD Graphics IGP felelős, a megjelenítés pedig az alumíniumborítású fedél alatt található 1366x768 pixeles (várhatóan TN) panel feladata. A fedélzeten megtalálható még az IEEE 802.11ac Wi-Fi és Bluetooth 4.0 vezeték nélküli páros, a Gigabit Ethernet vezérlő, valamint a HDMI kimenet, a HD webkamera, az SD kártyaolvasó és az elmaradhatatlan USB 2.0-s és 3.0-s kapuk. Ami az akkumulátor kapacitását illeti, a gyártó erről nem közölt pontos információkat, de egyetlen feltöltéssel tíz órás üzemidőt ígérnek.

A szóban forgó notebookok a haza piacra július elején érkeznek, de áruk egyelőre nem ismert. Némi támpontot adhat az árazás kapcsán, hogy egy holland webshopban az érintős verzió 4 GB memóriával, 128 GB-os SSD-vel 507 euróért rendelhető elő – amiben természetesen az operációs rendszer (Windows 8.1) is benne foglaltatik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Előzmények