Hirdetés

Acer blog: Predator notebookújdonságok

Lesz vékonyabb és könnyebb variáns, illetve egy középkategóriás modell is érkezik.

A Predator notebookok nem éppen vékony és könnyű felépítésükről híresek, de a Triton 700 érkezése ezen változtat valamelyest. Nyilván nem arról van szó, hogy a Predatorral belépnek az úgynevezett Thin&Light masinák piacára, csupán házon belül tekinthető egyfajta könnyített modellnek, miközben a játékosok számára oly fontos teljesítményt továbbra is előtérben tartották. A 15,6 hüvelykes képátlójú masina tömege 2,7 kilogramm lesz, amihez elfogadható, 18,9 milliméteres vastagság párosul, mindez alumínium házba csomagolva.


[+]

A gép egyes elemei a hajlított kijelzős Predator 21X-re emlékeztetnek, példának okáért említhető rögtön az RGB világítással ellátott mechanikus billentyűzet, ami fölé (!) érintőpadként funkcionáló Gorilla Glass fedél kerül. Ezen keresztül betekinthetünk a gép belsejébe is, egyenesen az öt hőcsővel megtámogatott két, fémlapátos AeroBlade 3D hűtőventilátorra. Ezek gondoskodnak a hetedik generációs, normál feszültségű mobil Intel Core i processzor, az NVIDIA GeForce GTX 10 GPU-k és az akár RAID 0-ben működő NVMe SSD-k megfelelő hűtéséről – ezeket pontosabban a vállalat egyelőre nem definiálta.


[+]

A kijelző Full HD felbontású IPS, és van lehetőség külső kijelző illesztésére is, ez esetben pedig a G-Sync is aktiválható a kapcsolt megjelenítőn. A felszereltség további részét képezi a legfeljebb 32 GB-nyi DDR4 rendszermemória, a Thunderbolt 3 csatlakozási lehetőség, a Killer Wi-Fi és Gigabit Ethernet hálózat, a két USB 3.0-s és egy USB 2.0-s port, a HDMI 2.0 és DisplayPort aljzatok, valamint a TrueHarmony hangszórók.


[+]

A Predator Triton 700 augusztusban érkezik az európai piacra 3299 eurós kezdő árcédulával.

A felsőkategóriánál lejjebb is bepróbálkozik az Acer a Predator márkanévvel, egészen pontosan a notebookokkal. E célból alkották meg a Helios 300 családot, mely egy 15,6 és egy 17,3 hüvelykes gépeket foglal magában. Az olcsósítás érinti a külsőt, hiszen opcionális lesz a fém fedél és a billentyűzet körüli fém borítás, és egyben a specifikációkon is érezhető. A Core i7-7700HQ és 7300HQ mellett Core i5 processzorok is felbukkannak majd a kínálatban (szintén normál feszültségű modellek), illetve kizárólag NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti és 1060 GPU-kkal lesz elérhető ez a széria, gyorsabbakkal nem, viszont ezek tuningjának nem szabnak gátat. A tárolók is mondhatni egyszerűsödnek, ugyanis PCIe-NVMe helyett csupán SATA szabványú eszközök kerülhetnek bele, összesen egy SSD és egy HDD együttesen.


[+]

A kijelzők mérettől függetlenül Full HD felbontású IPS panelek lesznek, a maximális memóriaméret továbbra is 32 GB-nál tetőzhet, valamint a hűtés terén ezek a modellek is megkapják a dupla AeroBlade 3D lapátokkal operáló ventilátorokat. A további felszereltség részét képezik az USB 3.0-s portok, a C-típusú USB, sőt 2.0-s USB-ből is jut rá kettő. Ezenfelül egy HDMI 2.0 kimenetre is futja, akárcsak ac-s Wi-Fi és Gigabit Ethernet vezérlőre, Dolby Audio minősítésre és TrueAudio hangszórókra.


[+]

Az egyelőre ismeretlen tömegű és vastagságú Helios 300 notebookok az EMEA régióban, így hazánkban is augusztus környékén bukkanhatnak fel, a 15,6”-es modell 1199, a nagyobbik, 17,3”-es modell 1399 euró kezdőáron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés