Acer blog: Predator 15 tesztelőzetes

Tavasz óta annyit írtunk már a Predator termékcsaládról, hogy lassan már a csapból is az folyik, így valószínűleg már mindenki tudja, hogy az Acer komolyan ráfeküdt a játékosoknak szánt eszközökre, így a Predator vonalat, ami a tavaszi bejelentésig asztali PC-kből és néhány monitorból állt, alaposan megreformálták, és melléjük felvették a kínálatba a gamer notebookokat, sőt egy a tabletet is. Az újdonságokból már 1-1 mintapéldányt itt-ott azért sikerült kipróbálni, ám végre eljött az idő, és befutottak a hazai boltokba kerülő végleges példányok, így a várva várt teszt sem maradhat el.


[+]

A teljesen bontatlan csomagolású Predatorból egy 15-öst kaptunk, ami azt jelenti, hogy ez a kisebbik, a 15,6"-es kijelzővel szerelt változat. Már a doboz mérete, tömege valamint dizájnja is sejteti, hogy a megszokotthoz képest valami eltérővel lesz dolgunk.


[+]

A kicsomagolásnál előkerül a gamer notebookoknál megszokott méretes töltő, a beígért, ODD helyére helyezhető extra hűtés, és maga a 3,4 kilós masina is, ami 38,5 milliméter vastag. Szerencsére dizájnban nem szálltak el annyira, mint egyesek és tapintásra, anyagminőségre eléggé korrektnek tűnik a Predator. Az összeszerelés is rendben van, főleg a zsanér, ami páncélszekrények ajtaját juttatta eszünkbe, amikor a fedelet hajtogattuk. Persze nem szeretnénk a teszt lényeges részek előre lelőni, hiszen a tesztben majd alaposabban kielemezzük minden porcikáját, de addig is álljon itt egy rövid videó a külsőről.

Nos, ami a hardver illeti, kellően combos a tesztkonfiguráció, ami egészen pontosan a Predator G9-591-75B0 típusjelzést viseli. Intel Core i7-6700HQ processzor, 16 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce GTX 980M 4 GB VGA, Full HD felbontású matt IPS kijelző G-Sync technológiával, 256 GB M.2 SSD (és még egynek van hely), 1 TB HDD, 2.1-es hangrendszer, AC-s Wi-Fi, Gigabit Ethernet, USB Type-C és Thunderbolt, HDMI, DisplayPort, több zónára osztott háttérvilágítással ellátott teljes méretű billentyűzet, Dust Defender hűtés, 88 Wh-s akkumulátor. Ráadásul megvásárlás után azonnal lehet vele játszani, ugyanis gyárilag megtalálható rajta a Windows 10 és most ajándék Star Wars: Battlefront játék is jár hozzá.


[+]

Használat közben mutatott teljesítményét, és az összképet nézve nagyon ígéretesnek tűnik az Acer Predatora, de mindezért 670 000 forintot kell fizetni 3 év garanciával, ami azért nem kevés pénz. Hogy megéri-e az árát, miként teljesít játékok alatt, mennyire hatékony a hűtése és egyáltalán milyen az összbenyomás, az hamarosan kiderül minden részletre kiterjedő tesztünkből.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Előzmények