Acer blog: nyakunkon az új, haswelles Aspire S7 Ultrabookok

Az Acer az idei Computexen jelentette be, hogy érkezik az Aspire S7 család frissített változata, ami főleg belső változásokat hoz magával. Gondolunk itt elsősorban a negyedik generációs Core i processzorokra (Haswell), ami alapvető változásokat jelent, hiszen a központi egységgel az IGP is cserélődik. Másik fontos változás, hogy mostantól csak és kizárólag a Gorilla Glass 2 külső borítású 13,3"-es változat lesz a piacon, Full HD IPS érintőkijelzővel megfejelve, tehát 11,6"-es verzió nem lesz. Korábban a hírek WQHD-s kijelzőopcióról is szóltak, amiről a gyártó nem feledkezett meg, de első körben biztosan nem ezek érkeznek, hiszen a tengerentúlon már szállingóznak az új példányok, és egyelőre csak az említett 1080p-s opciók bukkantak fel.


[+]

Az S7-392 típusjelzéssel ellátott termék alapból 8 GB DDR3 memóriát kapnak, ami valószínűleg most sem lesz bővíthető a gép méretei (323 x 224 x 12,7 mm) végett. Ugyanez igaz az SSD-kre is, ezek ugyanis RAID 0-ba fűzve lesznek beépítve, konfigurációtól függően 2x64 vagy 2x128 GB-os kiszerelésben. További részletek is tisztázásra kerültek, például kiderült, hogy a Wi-Fi az Intel Advanced-N 7260 vezérlővel az IEEE 802.11n, míg a Bluetooth a 4.0-s szabványnak felel meg, a hangért pedig a Realtek HD kodek lesz a felelős (valószínűleg a Dolby kiegészítés most sem marad el). Az ígéretekhez hűen az Acer javított az S7 billentyűzetén, a hosszabb gombúttal rendelkező billentyűk kényelemesebb gépelést tesznek lehetővé. Nagyobb lett az akkumulátor is, ezáltal a vékony gép üzemideje is hosszabb lett, valamint a második generációs Twin Air Cooling beépítése hatékonyabb hűtést eredményez.

Amint azt említettük, az első modellek már a piacon vannak. A 128 (2x64) GB-os SSD-vel és Intel Core i5-4200U központi egységgel szállított példányért 1450 dollárt kérnek, míg az erősebb, Core i7-4500U processzor és 256 (2x128) GB-os SSD párosért már 1650 dollárt kell kifizetni (de egyes helyeken ennél kevesebbet is kérhetnek). Ez persze nem kevés pénz, de a többi modell megjelenésével és egy kis idő elteltével biztosan normalizálódnak majd az árcédulán látható összegek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények