Acer blog: NVIDIA Tegra K1-gyel jön az Acer új Chromebookja

Eddig a Samsungot leszámítva nem sokan voltak, akik ARM-os alapokra építettek volna Chromebookot, de úgy tűnik, az Acernél nem riadnak vissza a kihívásoktól. A legújabb és egyben első 13,3"-es Chrome OS-t futtató masinájuk ugyanis az egészen komoly NVIDIA Tegra K1 platformra épül, ami éles váltás az eddig látott x86-os (jobbára Celeron processzoros) masinák után.

A teljesen passzív hűtésű, hófehér, 1,5 kilogrammos és 17 milliméter vastag masinából kétféle, HD (1366x768) és Full HD (1920x1080) változat készül, méghozzá matt kijezővel, érintős opció nélkül. Ettől függően az üzemidőt 13 és 11,5 órában határozták meg. A mintegy 10 másodperces bootidőt ígérő gép felszereltsége is kedvezően alakul, helyet kap benne az IEEE 802.11ac-s Wi-Fi vezérlő MIMO antennákkal, két USB 3.0-s port, HDMI kimenet, kártyaolvasó, 720p-s webkamera, integrált sztereó hangszóró és mikrofon.

A gépek árazása függ majd a szűkebb értelemben vett felszereltségtől, mint a RAM és a tárhely mérte. Alapból előbbi 2 GB, utóbbi pedig 16 GB, de a Full HD-s modellből lesz egy erősebb változat, amiben 4 GB RAM és 32 GB-os tárhely lesz fellelhető. Mindezek fényében: a HD-s modell 280 dollárba kerül, míg a Full HD-s 300 dollárt kóstál, ha pedig utóbbihoz nagyobb memória és több tárhely szükséges, akkor 380 dollár az ajánlott végfelhasználói ár. A szállítás szeptember első napjaiban kezdődik.

Arról egyelőre továbbra sincs információ, hogy hazánkba eljut-e az újdonság.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények