Acer blog New York: Aspire V5/V7, az új megasztárok

Az Acer a csúcsnotebookok mellett az Aspire notebookcsalád megfizethetőbb tagjairól, a V szériás termékekről sem feledkezik meg a jövőben sem. Ráadásul a feladatot úgy tűnik nem vették félvállról, hiszen az újdonságok nagyon csalogatóak. Egyelőre csak általánosságban beszéltek az új termékekről (hiszen a konkrét konfigurációk majd az aktuális piaci igényekhez lesznek igazítva), melyek új tagjai az ismert V5 és az új V7 Ultrabook családba érkeznek, ám a lényeg már most látszik.

Acer Apire V7 Ultrabook
Acer Apire V7 Ultrabook [+]

Mindegyik széria elérhető lesz 14" és 15,6"-es méretkategóriában, 1366x768 pixeles hagyományos TFT vagy Full HD IPS érintőkijelzővel. Az előző modellekhez képest sokat reszeltek a V szérián. Például a háttérvilágítással ellátott gombok 8%-kal nagyobbak lettek, így sokkal kényelmesebb a szövegbevitel és a billentyűzet használata.

Nagyobb méretű gombokat kapott a háttérvilágításos billentyűzet
Nagyobb méretű gombokat kapott a háttérvilágításos billentyűzet [+]

Emellett a notebook méretét sikerült némileg csökkenteni, de ennek ellenére sikerült beletuszkolni a négy Dolby hangszórót és a dupla mikrofont. Az Acer USA helyszínen tartózkodó munkatársa ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy a dupla mikrofonnak több előnye is van: egyrészt zajszűrő funkciót lát el, ezzel sikeresen szűri a különféle zajokat (a billentyűk lenyomásának hangját is), másrészt ha picit távolabbról beszélünk, akkor a másik fél nagyjából ugyanúgy fog hallani bennünket, mintha a gép előtt ülnénk.A V7 és V5 közös újdonsága lesz rajtuk egy úgynevezett Converter Port is, ami egyfajta univerzális csatlakozó, mely üzemelhet VGA kimenetként, Ethernet kapuként vagy egyszerű USB csatlakozóként is.

Az USB 3.0-s port mellett jobbra jól látszik az újdonság, a Converter Port
Az USB 3.0-s port mellett jobbra jól látszik az újdonság, a Converter Port [+]

A V7-nél a dizájnon is finomítottak: az érdesebb alsó burkolatot puha tapintásúra cserélték, a fedél is alumínium hatású (kevésbé műanyagos), plusz a touchpad köré is alumínium díszkeret került. Persze a V7 nem csak a minőségibb anyagoktól lett Ultrabook, hanem a hardvertől, ami megfelel az Intel követelményeinek – ennek megfelelően lesz benne 3. generációs ULV-s Intel processzor, SSD vagy gyorsítótár, WiDi kompatibilitás és Anti Theft technológia is.

Többféle színben is kaphatók lesznek az új notebookok
Többféle színben is kaphatók lesznek az új notebookok, Ultrabookok [+]

Egyes konfigurációk dedikált grafikus vezérlőt kapnak, ami NVIDIA GeForce GT 700M család tagjaiból kerülhetnek ki, de az AMD Radeon HD 8750M is szóba került. Ha már AMD, akkor meg kell említeni, hogy a korábbi hírünkben megemlített 11,6"-es AMD-s konfiguráció nem csak agyszülemény, hanem valódi termék a V5 családon belül, amit mi sem bizonyít jobban, hogy szintén ki volt állítva több színben.

AMD-s Aspire V5 11,6"-es méretben
AMD-s Aspire V5 11,6"-es méretben [+]

Az új V széria roppant kellemesnek ígérkezik, noha a V5-vől a nagyobbak nem voltak kiállítva, csak a kellemesnek ígérkező AMD-s, amire kis mérete és tömege még rádobott egy lapáttal. A V7 viszont itt volt teljes pompájában (FullHD IPS kijelzővel, 14"-es méretben), de egyelőre nem láttunk rajta olyat, amit kifogásolhatnánk rajta, sőt, kézbe véve határozottan minőségi darabot ismerhettünk meg a személyében.

A V széria új tagjai május végén rajtolnak 399 (V5) és 599 (V7) eurós kezdőáron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt