Acer blog: Karcsú, könnyű, kitartó

Az Acer TravelMate szériájának P6-os tagja dedikált grafikát, sok csatlakozót, jó hordozhatóságot kínál 1 kg-ban.

Az Acernek valahogy sosem sikerült a TravelMate szériával olyan ismertséget elérni, mint az IBM-nek a ThinkPadokkal, a Dellnek a Lattitude-okkal vagy a HP-nak az Elite- és ProBookokkal. Pedig az irodai felhasználók igényeire szabott termékcsalád tele van jó ajánlatokkal, amelyek tökéletesen képesek megállni a helyüket az üzleti élet sok utazással, hurcolással járó világában.


[+]

A nálunk járt új generációs P6 is ezek közé tartozik: elegáns, visszafogott, sötétszürke gépháza magnéziumötvözetből készült, masszív, nem csavarodik, nem recseg és az ujjlenyomatokat sem gyűjti nagy hévvel. Az 14 hüvelykes, vékony keretes kijelző mellé 325 x 230 x 16 mm-es méretek és 1,1 kg-os tömeg tartozik – mindkét tulajdonság tiszteletre méltó, és sejtetni engedi, hogy mászkálás során nem ez a gép fogja lehúzni vállunkat. Az alacsony súly ráadásul nem jelent kompromisszumot az üzemidőben sem, a 60 Wh-s akkumulátor tapasztalataink szerint körülbelül 10 órás munkát tesz lehetővé, azaz jó esetben a tápegységet sem kell majd magunkkal vinni. Ez utóbbi egyébként szükség esetén USB-PD adapterrel is kiváltható, a gép ugyanis nemcsak dedikált tápcsatlakozóján, de a Thunderbolt 3 képességekkel felruházott Type-C konnektoron át is tölthető.


[+]

Visszatérve a külsőségekre, a billentyűzet átlagos – kényelmes, nem hajlik, viszont a gombok elég rövid úton járnak. Ez persze a 16 mm-es vastagságot figyelembe véve várható kompromisszum. A kiosztás átlagos, az összenyomott kurzormozgató gombok zavaróak, a többi viszont rendben van, mint ahogy a közepes méretű, rejtett gombokkal dolgozó tapipad is.


[+]

Megfordítva a notebookot láthatjuk, hogy direkt a bővítést lehetővé tévő ajtót nem terveztek az alsó burkolatra, azt tíz csavar kioldása után egyben, óvatosan kell eltávolítani. Ezzel hozzáférünk az egy darab memóriafoglalathoz és az M.2 slothoz, illetve kicserélhetjük az akkumulátort meg kitakaríthatjuk a hűtőt is.

Ami az aktuális gép belső paramétereit illeti, ezek a 2020-as esztendőnek megfelelőek, ami egy tizedik generációs Intel Comet Lake-U processzort, bőséges RAM-ot és 1 TB NVMe háttértárat jelent. Ami extraként feltűnhet, az a GeForce MX250 jelenléte: ez erősebb, mint a processzorba integrált UHD Graphics 620, amely még az előző generációkból származik, és 300 MHz-ről 1150 MHz-ig gyorsulhat terhelés alatt. Persze a GeForce MX250 sem varázsol a TravelMate P6-ból gamer noteszgépet (egyébként a két verzió közül az erősebb, 25 wattos TDP-vel rendelkezőt választotta az Acer), de régebbi játékokkal azért boldogul a rendszer.

Specifikációk
Termék megnevezése Acer TravelMate P614-51TG-G2
Processzor Intel Core i7-10510U – 1,8/4,9 GHz, 15 W TDP
Memória 8+16 GB SK Hynix LPDDR4-2666
Kijelző 14"-es, 1920x1080 pixeles AUO IPS panel
Grafika - Intel HD Graphics 620
- NVIDIA GeForce MX250
Adattároló 1 TB Samsung PM981a NVMe SSD
Optikai meghajtó nincs
Kommunikáció - Intel I219-LM GbE
- Intel Wi-Fi 6 AX201
- Bluetooth 5.0
Interfészek - 1 darab Thunderbolt 3 Type-C
- 2 darab USB 3.1 Gen1 Type-A
- Ethernet
- HDMI
- audio ki- és bemenet
- microSD kártyaolvasó
Extrák Billentyűzetvilágítás, ujjlenyomat-olvasó
Akkumulátor 60 Wh
Méret 325 x 230 x 16 mm
Tömeg 1,1 kg
Operációs rendszer Windows 10 Pro

Ami a rövidített PCMark 10 Extendedre alapuló tesztünkben kapott eredményeket illeti, ezek a következők lettek:

  • PCMark10 Extended: 3694
  • Essentials: 8928
  • Productivity: 7220
  • Digital Content Creation: 2796
  • Gaming: 2793

Az egész napos munka során komoly feladat hárul még a kijelzőre is, mely egy AUO gyártmányú AHVA panelre építkezik – a Full HD felbontással rendelkező, így 14 hüvelyken kifejezetten éles képet adó egység PWM nélküli háttérvilágítást használ, a 300 cd/m² körüli maximális fénysűrűség pedig elég a kültéri használathoz. Kontrasztarányként 1310:1 értéket mértünk, ami szintén nem rossz érték, a színeket illetően pedig az sRGB színtér 95%-val gazdálkodhatunk – irodai munkára ez több, mint elég, de az időnkénti képszerkesztés is teljesíthető vele.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

  • Új TravelMate-ek Tiger Lake-kel

    Az Acer üzleti szériájának P6 és Spin P6 tagjai vPro processzorokkal, 14”-es kijelzővel és 1 kg-os tömeggel érkeznek.

Előzmények