Acer blog: fókuszba kerülnek a tabletek, nagyobb notebookválaszték

Az Acer megtartotta szokásos éves partnernapját, ahol többek között beszámoltak a vállalat külföldi és hazai részlegének eredményeiről, továbbá az aktuális kínálatba is betekintést nyerhettünk. Mint arról már több forrásból lehetett hallani, az elmúlt hetekben a tajvani anyavállalatnál vezetőváltás volt, ami azt jelenti, hogy némi átszervezés is tervben van, de a hazai részleget mindez nem érinti. Az mindenesetre biztos, hogy a cég tovább kívánja erősíteni jelenlétét és felhozatalát, aminek központi szerepét a tabletek fogják játszani, hiszen a felhasználók igényei tisztán kirajzolódnak a statisztikákból. Ez alapján például jól látszik, hogy a vásárlók hajlandóak pár ezer forinttal többet kiadni egy ismert gyártótól származó márkás termékért, így megfelelő alternatívát kínálva az olcsóbb készülékek piacán is sikerre lehet szert tenni.


[+]

Az Acer a tabletpiacon nem ma kezdett az Iconia sorozattal, mégis az idei esztendő hozta meg a várva-várt áttörést, amiben kulcsszerepet játszott az idei felhozatalban az általunk is ajánlott díjjal jutalmazott Iconia A1-es táblagép. Ráadásul ez a termék közelről sem a választék alját képviselte, hiszen az abszolút belépő szegmensbe kínált olcsó Iconia B1 alacsony ára ellenére sem aratott akkora sikert, mint amire számítottak a vállalatnál – az A1 mintájára tervezett második generációs B1 iránt viszont nagyobb a kereslet, illetve az A3-as modell is ígéretesnek tűnik. Ezek fényében nem csoda, ha a vállalat továbbiakban is a "tabletboomra" koncentrál, de a közeljövőben megjelenő termékpaletta egyelőre nem nyilvános.


[+]

A piackutatók eredménye alapján az Acer hazai viszonylatban a harmadik negyedévben a második helyet tudta megszerezni, de ezen a helyezése majd próbálnak még tovább javítani az új termékekkel, mint például az új S3 Ultrabookkal és az olcsóbb V sorozatú konfigurációkkal. Ez utóbbi kibővített szín- és hardverválasztékkal jelentkezik, így például a 250 000 forintos árszinttől akár 350 000 forintos izomkonfigurációig terjed majd a kínálat. Példának okáért a V3-ból lesz abszolút játékos konfiguráció, GTX 760 VGA-val és ingyen teljes verziós Battlefield 4 játékkel. Emellett erősítenek monitorok terén is, ahol eddig is jelen volt a vállalat, de az új modellekkel (köztük ultraszélesvásznú és IPS-es típusokkal) megpróbálják jobban lefedni az igényeket. Ugyanez igaz egyébként a notebookok kijelzőjére is, ahol a nagyobb felbontású, IPS-es és matt opciók is egyre gyakrabban felbukkannak.


[+]

Piaci nyitásnak lehetünk szemtanúi TravelMate fronton is, de erről már beszámoltunk amszterdami látogatásunk alkalmával.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Előzmények