Acer blog: Iconia B1-720 - első próbakörök az új belépő tablettel

Az Acer a CES-en egy kisebb tabletdömpinggel jelentkezett, mint arról korábban is beszámoltunk. A Las Vegasban frissen bejelentett androidos termékek között volt a címben szereplő B1-720 és a 3G-vel szerelt B1-721 is. A vállalat meglehetősen gyorsan pörgeti a termékeket a belépő B1-es családban, hiszen a legelső B1 majdnem napra pontosan egy évvel ezelőtt került a piacra, míg a második generáció pedig nyolc hónapra rá, azaz tavaly augusztusban mutatkozott be, most pedig a nyakunkon a következő, éppen tárgyalt modell.


[+]

Bár a jelenleg még futó, a megjelenését tekintve az A1-re hajazó B1-710 sok szempontból, így külsőre is igen jól sikerült, az Acer most megpróbált kicsit karakteresebb külsőt rajzolni, amiben már nem csak a kijelző és annak széles fekete széle dominál, hanem egy szemmel láthatólag elkülönülő keretet is kapott, melybe integrálták a - továbbra is mono - hangszórót, ami kétségkívül jót tett a hangerősséggel, bár a hangminőség nem változott (olyan értelemben, hogy nem lett jobb a közép- és mélyhangok aránya a magashoz képest).


[+]

Hátul is módosítottak a B1-esen, most egy rücskös, egészen jó fogású hátoldalt kapott, de a legfontosabb, hogy most sem csak a képen látható szürke színekben lesz elérhető a masina. Reméljük, hogy a többi színvariáns esetében kevésbé olvadnak bele a gombok a környezetbe. Az összeszerelés minőségéről egyelőre nehéz nyilatkozni, mivel nem végleges példányt kaptunk, de úgy tűnik most ezzel sem lesz gond, ha egy kicsit masszívabb hátlapot kap.

A microSD nyílása a mintapéldányon - reméljük kitalálnak rá valami megoldást
A microSD nyílása a mintapéldányon - reméljük kitalálnak rá valami megoldást [+]

A B1-720 esetében nem a kategorizálás tehát maradt, továbbra is belépőszintű tablet lesz a 7 colos kategóriában, így sok szempontból a hardveres kiépítés nem okoz meglepetést. Maradt az 1024x600 pixeles multi touch érintőkijelző és az összeállítás lelkének számító SoC is a MediaTektől származik. Most azonban a gyártó ezen a ponton módosított, és noha a kétmagos kiépítés maradt, akárcsak az 1 GB RAM, de a PowerVR SGX531 IGP-vel szerelt 1,2 GHz-es MTK 8317 rendszert az ARM Mali-400 MP2 IGP-vel rendelkező, legfeljebb 1,3 GHz-en pörgő MediaTek MT8111 váltotta fel (a 3G-sben pedig az MT8312 lesz). Teljesítmény szempontjából ez nem rossz váltás, ha hihetünk a pletykáknak, miszerint a GPU 500 MHz-es órajelen üzemel, de ez nincs megerősítve. A teljesítményről elöljáróban annyit, hogy az Epic Citadel HQ beállítással 42,7 fps-t dobott, míg az Android 4.2.2-es változata igen fürgén mozgott, csak néha volt 1-1 röcögés, de most a több program párhuzamos letöltése és telepítése, azaz a multitasking sem okozott akkora gondot neki.


[+]

Akárcsak a korábbi modellek, itt is bőségesen lesznek opciók, azaz a csak Wi-Fis mellett lesz 3G-s modell, 8 illetve 16 GB-os tárat kínáló verziók (mindkettő microSD-vel bővíthető), valamint a színválasztékról sem feledkeztek meg a gyártónál, továbbá kiegészítők egész sora lesz majd hozzá elérhető. A haza megjelenés március elején esedékes, és az árak szempontjából a mostani B1-710 árszintjére van kilátás, de ez majd közvetlenül a rajt előtt dől el.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények