Acer blog: 21. századi iskolai megoldásokat kínál az Acer

Az Acer Oktatási termékei között megtalálhatóak tabletek, notebookok, asztali számítógépek, monitorok, projektorok és szerverek, így teljes termékportfóliót képes kínálni az oktatási intézmények számára. Azonban a vállalat most ennél is tovább megy: Intel Education Software (IES) megoldással felszerelt notebookokkal és tabletekkel jelenik meg a piacon. Elsőként a TravelMate B113 notebookon és az Iconia W510/W510P tableten kínálja az IES-t az Acer, de a tervekben szerepel a kínálat kibővítése az oktatási szegmensre szánt teljes termékvonalra is.

Az IES csomag segít a diákoknak olyan 21. századi képességeket megszerezni, mint a kommunikáció, együttműködés, problémamegoldás, kritikus gondolkodás és digitális műveltség. Eszközt ad az oktatók kezébe, hogy megváltoztathassák a tanulás élményét, és hogy hatékonyan menedzselhessék osztálytermüket. Segít továbbá az IT-nek megvédeni a diákokat, biztosítani az adatokat és az infrastruktúra menedzselésében is. Az IES alkalmazás tartalma:

  • Kno Textbooks – kifejezetten az oktatás céljára fejlesztett e-olvasó;
  • Lab Camera – egy kamera alapú tudományos kísérletekhez fejlesztett alkalmazás;
  • SPARKvue – adatelemző alkalmazás, amely adatokat gyűjt belső és külső érzékelőkön keresztül;
  • Media Camera – egy multimédiás alkalmazás, amely lehetővé teszi a diákok számára, hogy fényképeket és videókat készítsenek és szerkesszenek;
  • ArtRage – festő és rajzoló alkalmazás;
  • Classroom Management – közös munkára kifejlesztett osztálytermi oktatási megoldás;
  • McAfee AntiVirus.

Az Intel több, mint 10 millió diák számára biztosított idáig olyan technológiát, amely az oktatás számára készült és több, mint 10 millió tanárnak segített a szakmai fejlődésben, valamint több, mint 100 kormányzatnak segített világszerte átalakítani oktatási rendszerüket. Az Acernél hisznek abban, hogy a diákok sikereit leginkább az olyan tanulási és tanítási platformok kombinációi szolgálják, mint a tabletek, notebookok, asztali számítógépek, valamint a rendszer mögött dolgozó adatközpontok. Az Acer Intel alapú megoldása a nyílt infrastruktúra rugalmasságát kínálja, így az oktatók megválaszthatják, hogy milyen perifériákra, szoftverre, oktatási tartalomra és infrastruktúrára van szükségük, megkönnyítve ezzel az osztálytermi integrálódást most és a jövőben is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt