Hirdetés

Újabb alumínium kockaház az Abee kínálatában

A japán székhelyű Abee a minimális dizájnnal megáldott, kocka vagy téglatest alakú alumínium házak megszállottja, mely bűvkörből a jelek szerint képtelen szabadulni. A függés újabb eredményeként mutatták be az Acubic sorozat G40-es modelljét, amely 269 x 318 x 249 mm-es kiterjedésével ha nem is tökéletes kocka, de igen közel áll hozzá.

A microATX alaplapok befogadására alkalmas doboz SECC acélvázát szálcsiszolt alumínium lapok fedik, tömege körülbelül 4,6 kg. Az egyszerű éleket és sík felületeket szerencsére most igyekeztek egy kicsit feldobni, ennek eredményeként az előlap közepén teljes szélességben, és még kicsit azon is túl fekete légbeömlő húzódik. Az előlapon sok más Abee kockaházzal ellentétben egy 5,25”-es külső meghajtóhely is látható, amibe optikai meghajtót vagy egyéb kiegészítőt tolhatunk, de a kötelező audioaljzatok és két USB 3.0 port sem hiányzik a felhozatalból.

Belsejében az alaplap legalulra kerül, a ház kicsit mélyebb a kocka arányoknál, ezért egy tisztességes teljesítményű, legfeljebb 270 mm hosszú videokártya is a rendszerbe illeszthető. Normál méretű ATX tápokkal is kompatibilis, ekkor viszont azt kell figyelembe venni, hogy a processzorhűtő magassága nem lehet több 75 mm-nél.


[+]

A nem túl tágas beltér ellenére az adattárolók aránylag nagy számban és változatosan építhetők a konfigurációba. Az optikai meghajtó vélt helye alatt és mellett összesen 3 x 3,5”-es vagy 6 x 2,5”-es HDD/SSD fér el, azonban a méretkategóriákat variálva egy 2 x 3,5” + 2 x 2,5”-es kombináció sem elképzelhetetlen. A hűtést egy 120 mm-es elülső ventilátor végzi, azonban ha a felmelegedett levegő kitessékelését nem akarjuk a tápra bízni, akkor hátul egy további 92 mm-es felfogatási pont áll rendelkezésre. Érdekes kiegészítő egy vaskos plexi tetőlap, amely védelmet biztosít az érzékeny alumíniumpanel számára, így helyhiány esetén nyugodtan lehet a házra is pakolni.


[+]

Az Abee Acubic G40 fekete és ezüst színben kerül majd forgalomba, vételára körülbelül 330 dollárnak megfelelő helyi valuta lesz, vagyis a többi alumíniumcsodájukhoz hasonlóan ez sem ígérkezik egy olcsó darabnak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Abee

Előzmények

Hirdetés