Hirdetés

A Zalman bemutatja: Galaktikus küldetés

A dél-koreai Zalman Tech mint a világ egyik legismertebb, PC-s hűtőrendszereket szállító cége partneri szerződések keretében néhány videokártya-gyártót is ellát különálló termékként is megvásárolható hűtési megoldásaival, így például a Sapphire Technology „Ultimate Edition” kártyáin jó ideje a cég által gyártott hőcsöves hűtéssel találkozhatunk. A cég a nagy sikerű CNPS7000 sorozatú hűtők alapján nemrégiben piacra dobta a grafikus rendszereket hűtő VF700-as családot, melynek alumíniumbázisú tagja mostantól egy – itthon kevéssé ismert – gyártó GeForce 6600-as kártyáján is megtalálható, mint szériatartozék.


Forrás: Digit-Life

A Galaxy Technology AGP-s GeForce 6600 kártyájára szerelt hűtés formája és típusjelzése alapján is egyértelműen Zalman gyártmány, mindemellett a cég végfelhasználóknak szánt termékei között ilyen típus nem található, ugyanis a jelenleg kapható modellek közül (VF700-Cu, VF700-AlCu) egyik sem tisztán alumíniumból készülő bordával érkezik. A Galaxy kártyája – a hűtési megoldástól eltekintve – szokványos terméknek tűnik, így órajelei nem térnek el a referenciától; a GPU 300, a memória 550 MHz-es (effektív) órajelen dolgozik. A termék árával is a hasonló tudású kártyák közé pozicionálódik; átszámítva körülbelül 32 000 forintot kell leszurkolni a szóban forgó Galaxy kártyáért.


Forrás: Digit-Life

A kártyának – egyben az új Zalman hűtési rendszernek – mindössze annyi róható fel hátrányként, hogy bizonyos rendszereknél a 3 cm magas hűtő miatt még a kártya alatt található második bővítősín kihasználása is problémákba ütközhet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés