Hirdetés

A Xigmatek megtalálta Thor kalapácsát

Új felsőkategóriás processzorhűtőt mutatott be a Xigmatek, amit Thor’s Hammer néven dob piacra. A „kalapács” nem kevesebb mint hét hőcsövet használ fel, ebből a négy 8 mm-es átmérőjű – a Heatpipe Direct Touch (HDT) technológiának megfelelően – közvetlenül érintkezik a processzorral a lehető legjobb hőátadás érdekében.

Xigmatek Thor's Hammer
Xigmatek Thor's Hammer

A további három, hat mm-es hőcső ezekkel van érintkezésben, így még hatékonyabb lehet a felvett hőmennyiség továbbítása a lamellák felé. Az alumínium hűtőbordák kialakítása is eltér a megszokottól, a Xigmatek olyan elrendezést vezetett be, ami a hűtő méretét nem változtatja meg, de a hőleadó felületet nagyobbá teszi.

A 120 x 50 x 159 mm-es méretű és 500 gramm súlyú processzorhűtő teljes egészében sötétszürke bevonatot kapott. Intel LGA775 és LGA1366, valamint AMD Socket 754, 939, AM2 és AM2+ foglalatra szerelhető fel.

A csomagolásban a gyártó hővezető pasztát is mellékel, így a Thor’s Hammer 57 euróba kerül, viszont ventilátort külön kell vásárolni hozzá, amit rezgéselnyelő gumibakokkal lehet rögzíteni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés