Hirdetés

A világ legvékonyabb hangfala

A vállalat az idei CES-en mutatta be a Mythos XTR-50 típusjelzésű eszköz prototípusát, ami olyan jól sikerült, hogy rögtön el is nyerte a dizájnért és tervezésért járó innovációs díjat Vegasban, a High Performance Audio kategóriában.

A prototípusból azóta a nagyközönség számára is elérhető termék lett, amelyet első körben csak néhány kivételezett online boltban, illetve viszonteladó partnerek kereskedelmi egységeiben árulnak majd.

A Mythos mindössze másfél hüvelyk széles, és a kifejlesztését nyilván az indokolta, hogy mostanában egyre több olyan tévé lát napvilágot, amely szakít a hagyományosnak mondható, négy-hat colos „vastagsággal”. A szuperkarcsú modellek egyelőre még nem terjednek rémítő ütemben, de a készülék valószínűleg egy tradicionálisabb kialakítású lapostévé mellett is jól mutat.

A gyártó közleménye szerint – amit azért a CES díja is alátámaszt – a vékony kivitel nem követelt áldozatokat a hangminőség terén. Tehát ez a különlegesen vékony modell ugyanolyan telten, szépen szól, mint hagyományos kialakítású társai.

Az Definitive Technology a doboz tervezése során egy speciális alumíniumötvözet mellett döntött, amelyet különféle merevítőkkel erősítettek meg. Ez a megoldás állítólag ilyen kis méret mellett is lehetővé teszi a remek hangzás előállítását, úgy, hogy még a zavaró rezonanciát is sikerül elkerülni.

A Mythos XTR-50 27 hüvelyk magas, hat col széles, ennek megfelelően a vállalat elsősorban a 46-55"-es képátlóval rendelkező televíziók mellé ajánlja, és természetesen azoknak, akiknek van hétszáz dollárjuk, hogy beruházzanak egy ilyen kütyüre.

Előzmények

Hirdetés