Hirdetés

A Tul óva int a hamis PowerColor videokártyáktól

A Tul tegnap megerősítette, hogy PowerColor márkanév alatt hamisított Radeon 9600 Pro kártyák kerültek forgalomba. A gyártó hitelét erősen rongáló eset után a Tul igyekszik mind nagykereskedelmi partnereit, mind a fogyasztókat figyelmeztetni, hogy jobban ügyeljenek vásárláskor, illetve ne szerezzenek be hardvert kétes forrásból. A jövőben hologramos matrica kerül a Tul által gyártott termékek dobozára.


Forrás: X-bit labs

Az X-bit labs tudósítása szerint néhány nappal korábban olyan Radeon 9600 Pro néven árult videokártyákat találtak Moszkvában, amelyeken Radeon 9550 chip teljesített szolgálatot néhány utólag felforrasztott ellenállással. Bár mindkettő az RV350 grafikus magra épül, a 9550-et a belépő szintű piacra szánják, és 250/400 MHz (GPU/RAM) órajelre hitelesítik, a mainstream 9600-nál pedig 400/600 MHz-es sebességet garantálnak.


Forrás: X-bit labs

A hamisítványok a Tul modellszámozásának megfelelő R96T-QC3 megjelölést viselték, ám amint a gyártó közölte, a 128 MB memóriával szerelt, 400/600 MHz órajeleken futó PowerColor-modell szállítását négy hónapja felfüggesztették. A hamis kártyákon egyébként 2,8 ns-os Hynix DDR memóriachipek kaptak helyet, amelyeket elvileg 714 MHz-ig lehet húzni; kimenetként VGA, DVI és TV-out csatlakozó áll rendelkezésre.

Egyelőre nem világos, hol árusítanak még ilyen hamisítványokat, illetve hogy más típusok is érintettek-e. A Tul természetesen semmiféle felelősséget nem vállal a nem eredeti kártyák meghibásodása vagy a miattuk bekövetkező károk esetén, és terméktámogatás sem vehető igénybe.

Hirdetés