Hirdetés

A Samsung nagyon bízik a 8K-ban

A vállalat Európában is három szériát és rengeteg extrémen nagy felbontású tévét küld idén csatába.

A Samsung Máltán, a Samsung European Forumon bemutatta 2020-as, Európában elérhető televízióit. Az eseményen kiderült, hogy a cég komoly potenciált lát a 8K megjelenítők piacában, hiszen a konszern idén három új szériával bővíti választékát.

A csúcsot a Q950TS képviseli, amelyről már mi is írtunk korábban. E modell rokonaihoz hasonlóan QLED képalkotási eljárásra épül, valamint a saját, Tizen alapú okostévé rendszer fut rajta, és HDMI 2.1 csatlakozókkal látták el. A 65, 75 és 85 hüvelykes méretben elérhető készülék különlegessége a keret nélküli kialakítás, valamint a 8 hangszóróból álló, a szokásosnál jóval erőteljesebb megszólalást produkáló hangrendszer

Samsung Q950TS
Samsung Q950TS (forrás: Flatpanels HD) [+]

Emellett a Q900TS (65, 75") és a Q800TS (55, 65, 75, 85, 98") sorozatokkal bővül a választék. A fő különbség köztük, hogy amíg az előbbiben a háttérvilágítást szolgáltató LED-eket nagyjából 300, egyedileg vezérelhető csoportba osztották, addig a Q800TS esetében ez a szám lényegesen kevesebb.

Mindhárom család megkapta a cég saját fejlesztésű, exkluzív képfeldolgozó chipjét, mely különféle képmódosító, képjavító eljárásokat kínál, így például a Quantum Dot AI nevű technológiát, amely mesterséges intelligencia segítségével skálázza fel az alacsonyabb részletességű anyagokat. A vállalat állítása szerint ez képes arra, hogy a valós 8K tartalmakét megközelítse a végeredmény, ezáltal kihasználható az extrém magas felbontású panelben rejlő erő. Azt egyelőre még sajnos nem lehet tudni, hogy mikor és milyen áron lehet majd megvásárolni az új televíziókat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés