Hirdetés

A Samsung belevág a felhős játékba

A felhős játékot korábban alaposan kiveséztük egy cikk formájában, ami magáról a szolgáltatásról nem fest túl kedvező képet, de PC hiányában már másképp érdemes felfogni az egészet. Az LG az év elején már bejelentette, hogy összefog a Gaikai néven ismert felhős játékot kínáló rendszerrel (azóta az OnLive-val is lepaktáltak), és most így tesz a Samsung is, mely vállalat a Gaikai szolgáltatását az idei LED 7000 szériás okostévéin teszi majd elérhetővé.

Az okostévék piacán láthatóan a verseny óriási, és a két Dél-koreai cég mindent bevet a vásárlók kegyeiért. A Samsung a szolgáltatást az E3-on mutatta be, ahol ki is lehetett próbálni a rendszert. Az egész nagyon egyszerűen van beleintegrálva a vállalat által használt rendszerbe, így nem kötelező Gaikai profilt létrehozni, ugyanis a Samsung profil is tökéletesen megfelel. Innentől kezdve az egész ugyanúgy működik, ahogy PC-n, és az üzleti modell is egyezik. A felhasználói felület azért jobban igazodik a tévés igényekhez, de ez alapvető elvárás.


(forrás: The Verge)

A Gaikai a PC-n rengeteg USB-s gamepadot támogat, és ugyanezek a termékek a Samsung okostévére kötve is működnek. Természetesen érdemes olyan egységet választani, mely funkcionalitásban az Xbox 360 vezérlőjét másolja, ugyanis a legtöbb játék a Gaikai szolgáltatásában PC-s port, amelyek sokszor natívan is támogatják a Microsoft kontrollerét.

Sajnos némi szomorúságra ad okot, hogy a Samsung a szolgáltatást egyelőre az Egyesült Államok területére korlátozza, de ez nyilvánvalóan a jövőben változni fog, bővebb információ erről azonban még nem érkezett. A bétateszt viszont hamarosan indul, és a vállalat várja is a jelentkezőket.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés