Hirdetés

A PROHARDVER! egyesül a Google-lel

Magyarország vezető számítástechnikai magazinja, a PROHARDVER! ma jelenti be, hogy a piaci sikerekre való tekintettel részvénytársaság formában holdinggá alakul, és egyúttal részvénycserés és készpénzes akvizíció keretében irányítási többséget szerez a népszerű internetes keresőmotort üzemeltető Google Inc.-ben.

A már egy ideje szintén a Google-re pályázó Microsoft szóvivője meglepetését fejezte ki, hogy alulmaradtak a hirtelen jött új vevővel szemben, azonban elismerte, hogy nem voltak képesek kedvezőbb ajánlatot tenni a magyar vállalkozásénál.


A PHoogle Beta.0 már tesztelhető -- kattanj rá!

Az akvizíciót illetően Balog Márton (Parci), a PROHARDVER! ügyvezetője, leendő elnök-vezérigazgatója nyilatkozott: "A PROHARDVER! sikeresen fejlődött az elmúlt években, egyedül a tisztességes kereső funkciót nem sikerült eddig megvalósítani. Számos lehetőséget megvizsgáltunk, és a legkedvezőbb a Google technológiájának integrálása volt meglévő széles szolgáltatási körünkbe. Bízunk benne, hogy felhasználóink örömmel fogadják az újítást."

Pontos részletek még nem ismertek a Google jövőjével kapcsolatosan, annyi azonban biztosnak látszik, hogy a közismert márka megmarad (bár egyelőre a rendkívül esélyes PHoogle név is versenyben van), azonban a www.google.com ezentúl a PROHARDVER!-re fog mutatni, ahol a világhálón kutatni akarók a Kereső funkcióval tallózhatnak a Google motor által indexelt többmilliárd oldal között.

"Egyelőre nem tervezzük a Google-adatbázis áramvonalasítását a redundáns tartalmak szűrésével, azonban ha a szükség úgy hozza, elsőként valószínűleg a PROHARDVER! által amúgy is lefedett hardver témakörrel foglalkozó oldalak kerülnek parkolópályára" – tette hozzá Szőts Dávid, a PROHARDVER! kreatív igazgatója.

Előzmények

Hirdetés