Hirdetés

A Philips "tükör-tévé"-t fejlesztett ki

A nem mindennapi termék a vállalat eindhoveni "HomeLab" nevű kutató-fejlesztő laboratóriumából származik. A holland kutatók csupán annyit tettek, hogy egy hagyományos tükröt integráltak egy folyékonykristályos kijelzőbe.

A Mirror-TV névre keresztelt eszköz képátlója 45, 58 vagy 76 cm lehet. A Philips szerint kedvünkre kapcsolgathatunk majd a televíziócsatornák között vagy szörfözhetünk a világhálón. Emellett pedig ápolhatjuk a testünket, borotválkozhatunk stb. A társaság szerint a "Tükör-TV" felhasználói lehetnek például az exkluzív hotelek vendégei.


Tükröm, tükröm... Forrás: www.tecchannel.de

Mindenesetre a furfangos termékre 2005-ig várni kell. A Philips egyelőre olyan készülékeket tesztel, amelyek internet- és tv-csatlakozással rendelkeznek és képesek egészségügyi adatokat más intelligens eszközökön - vezeték nélküli technológiák segítségével - megjeleníteni.

A Philips a tükröt egy speciális bevonattal látta el, amely vagy minden fényt megmutat (tv-funkció), vagy semmi fényt nem mutat meg - ez a tükör-funkció. Árat egyelőre még nem közöltek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés