Hirdetés

A legújabb Barnes & Noble Nook e-könyv-olvasó az egyszerűség jegyében született

A Barnes & Noble valószínűleg mindenki számára ismerős lehet, aki egy kicsit is követi az e-könyv-olvasók piacán történő eseményeket. Méltán népszerű, és formás NOOKcolor olvasójuk után ezúttal egy jóval egyszerűbb készüléket mutattak be, ami kicsit talán már meglepően egyszerű a ma piacon lévő és piacra kerülő e-readerek közt. A cél persze pont ez volt vele, hogy egy kicsi, könnyű modellel rukkoljanak elő, és ez sikerült is.


[+]

Az új Nook mindössze 212 grammos tömegű, az érintésérzékeny, 16 szintű szürkeárnyalatos, 800x600 pixeles felbontású E Ink megjelenítője pedig 6”-es képátlójú, ami ráadásul 50%-kal nagyobb kontraszttal rendelkezik, mint az első generációé. Ugyan 3G elérés nincs, IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi annál inkább, így könnyű a cég boltjából való letöltés vele, ahol több mint kétmillió cím közül választhatunk. A Nook 2 GB saját tárhelyet kapott, és ha ez nem lenne elég, microSD kártyával tovább lehet bővíteni. Csatlakozói között egy micro USB is van, a gépezet energiaellátásáról pedig a beépített akkumulátora gondoskodik, mely a gyártó szerint akár két hónapot is kibírhat Wi-Fi nélkül.


[+]

Az e-könyv-olvasó kezeli az ePub és PDF formátumú dokumentumokat, könyveket, a JPG, GIF, PNG és BMP képeket és olyan hasznos funkcióknak sincs híján, mint a betűtípus-választás, a polcok létrehozása a kategorizáláshoz, a könyvjelzők, kiemelések, ajánlások létrehozása és a megosztás. A legfrissebb Barnes & Noble modell már előrendelhető státuszba lépett, így mindössze 139 dollárért le is csaphatunk egyre, ami valóban elég kevés egy ilyen készülékért. A szállítása valószínűleg június 10-én indul meg.

Előzmények

Hirdetés