Hirdetés

A "leggyorsabb" 35 mm-es full frame SLR objektív

Kínából érkezik a Kerlee 35 mm F1.2, mely egyből az élre tör.

Új kihívót kapott a Mitakon lencséket gyártó kínai Zhongyi Optics. Az ellenfél a szintén Kínában székelő Shenzhen Dongzheng Optics Technology, vagy röviden csak DZ Optics. Az alapvetően ipari alkalmazásra szánt lencsék gyártásával foglalkozó cég a Kerlee 35 mm F1.2 személyében megalkotta első full frame SLR vázakra szánt objektívét, mely egyben a legnagyobb fényerejű is lett az azonos gyújtótávolsággal rendelkező darabok között.

Az optika csak manuális fókuszt kínál és természetesen a rekeszgyűrű sem maradhatott le. Utóbbinál extraként a tubuson található kapcsolóval válthatunk a reteszelés és a fokozatmentes átmenet között, amit a videográfusok biztosan értékelni fognak. A fém tubusban található 11 lencse között találhatunk két magas refrakciós indexű és egy kis szórású tagot is, míg a frontlencsére felvitt többrétegű bevonat a becsillanások és szellemképek ellen nyújt védelmet. A 30 cm-es közelpont ellenére gyártó állítása szerint a legjobb teljesítményt 1-5 m között tárgytávolság esetén nyújtja.


[+]

Főbb technikai paraméterei:

  • Rekesztartomány: F1.2 - 22-ig
  • Felépítés: 11 lencse 10 csoportban (ebből egy kis szórású és két magas refrakciós indexű tag)
  • Átlós látószög: 63.2º
  • Min. fókusztávolság: 0,3 m
  • Szűrőméret: 72 mm
  • Tömeg: 690 g


[+]

Ahogy a Mitakon esetében történt, úgy most is Richard Wong oldalán találhatunk mintaképeket, aki röviden annyit nyilatkozott, hogy könnyen a legjobb kínai optika lehet, ha néhány apróságot kijavítanak. Az árazás és megjelenés időpontja egyelőre nem ismert, annyi azonban biztos, hogy Canon EF, Nikon F, Pentax K és Sony E bajonettel szerelt verzió is érkezik belőle.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés