Hirdetés

A Leadtek, mint alaplapgyártó?

Nemrég adtunk hírt arról, hogy a Leadtek elkészítette az új nForce chipsetre épülő lapját, és ezzel ők is beléptek a versenybe, melyet az alaplapgyártók vívnak egymással. Persze erre a zsúfolt piacra nehéz betörni, főleg egy nForce alapú lappal.

A hírek szerint már készül az i845G chipsetre épülő lap is, vagyis a Leadtek (videokártya gyártóhoz hűen) integrált grafikus maggal szerelt vezérlőket szeret alkalmazni. Persze egy nForce és egy i845G alapú lappal még nem lehet bevágódni ezen az abszolút telített részlegen, ám könnyen elképzelhető, hogy a Leadtek ennél kicsit többre tartja magát.

Lehetséges, hogy az integrált grafikus maggal szerelt lapok még csak a kezdetet jelentik, akár próbaként is felfoghatók, és ha beválik, akkor komolyabban is beszállnak az "alaplap-bizniszbe". Több elemző szerint is ez a Leadtek stratégiája, úgy gondolják, hogy a cég nem mer nagyot kockáztatni, először csak "kicsiben" ügyködnek, a komolyabb fejlesztés csak az esetleges siker után kezdődhet.

A Leadtek pedig jó pozíciókkal kezdhetne alaplapokat gyártani, elvégre igazán elismert név a videokártyák területén, és sok felhasználó valószínűleg szívesen választja a kedvenc VGA kártya gyártóját az alaplapmanufaktúrák közül. Továbbá az nForce alapú lapról az a hír terjeng (az i845G alapúról is), hogy csupa extra funkciók, kemény tuning opciók és nagyon profi kialakítás fogja jellemezni, vagyis inkább a high-end piacot fogják megcélozni.

Hogy ebből mi valósul meg, az egyelőre kérdés, de nem elképzelhetetlen, hogy belátható időn belül Leadtek alaplapokkal találkozhatunk a boltok polcain.

Előzmények

Hirdetés